İstanbul’da bayram tatili

Bayram tatilini İstanbul’da geçirecekler için gezi ve eğlence rotaları hazırladık

14 Haziran 2024 - 00:11

14 Haziran’da okulların kapanması ile hem yaz hem de dokuz günlük Kurban Bayramı tatili başlıyor. Biz de yaz sıcaklarında ailecek vakit geçirebileceğiniz, İstanbul için gezi ve eğlence rotaları hazırladık.

KADIKÖY

Göztepe 60. Yıl Parkı’nda bu yıl açılan Kemal Sunal Müzesini ziyaret edebilir, ardından park içinde gezip BELTUR kafede dinlenebilirsiniz. 

Denizde yüzmek veya plajda güneşlenmek istiyorum derseniz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB)Caddebostan Sahili’ndeki plajlarında keyifli zaman geçirebilirsiniz. Engelli bireylerin rahat kullanımı için düzenlenen Caddebostan 1-2-3 plajlarının giriş ücreti 30 ila 60 TL arasında değişiyor. 

Müze Gazhane ’de ise ücretsiz bir bayram konseri var. 19 Haziran Çarşamba akşamı saat 20.30’da Batu Akdeniz sahne alacak. 21Haziran Cuma akşamı 20.00’de Dünya Müzik Günü’ne özel, Recep Yılmaz’ın (2023) “Tamiri Mümkün” filmi, film ekibinin katılımı ile gösterilecek.

HARBİYE’DE KONSERLER

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda biletlerinizi bir an önce almanızı tavsiye ettiğimiz konser ve tarihleri ise şöyle; 16 Haziran Nazan Öncel, 17 Haziran Senforock eşliğinde Selda Bağcan. 

 MÜZELER

Sıcak havalarda dışarıda olmak istemiyorum ama evde de oturmak istemiyorum derseniz müzeler tam size göre. 

 

Haremeyn – Kutsal Yolculuk Sergisi, 23 Haziran’a kadar Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde. Hac yolculuğunun tarih boyunca nasıl yapıldığını ve Osmanlı topraklarından başlayan bu kutsal yolculuğun izlerini içeren sergide Sakal-ı Şerif ve Kabe-i Şerif iç örtüsü gibi önemli kutsal emanetler ile Feraşet Çantası, Hacı Pasaportu, Hac sertifikası ve Surra alayı ile ilgili orijinal kartpostallar ve gravürler yer alıyor. Müze Kart’ın geçmediği ve bayramın birinci günü kapalı olan Panorama 1453 Tarih Müzesi giriş biletleri ise şöyle; yerli ziyaretçi 150 TL, öğrenci, öğretmen ve askeri personel 50 TL. 

İstanbul Modern’de 7 Haziran’da açılışı yapılan İzlandalı-Danimarkalı sanatçı Olafur Eliasson’un Türkiye’deki kişisel sergisi ‘Senin Beklenmedik Karşılaşman’ ile sanatçının eserlerini görebilirsiniz. Eliasson’un otuz yıllık kariyerinde odaklandığı biçim, malzeme, geometri gibi konuları yansıtan sergi, sanatçının Boğaziçi’nden esinlendiği yeni çalışmaları da ilk defa izleyiciyle buluşturuyor. Bayramın birinci günü ile pazartesi kapalı olan İstanbul Modern’in bilet fiyatları ise şöyle; salı günleri saat 10.00-14.00’da 8-25 yaş arası Türkiye'de ikamet eden ziyaretçilere ve perşembe günleri 10.00-14.00’da Türkiye'de ikamet eden herkese ücretsiz. Diğer zamanlarda tam bilet 250 TL, indirimli bilet (Öğrenci, Öğretmen,

ve 65 Yaş Üstündekiler) 170 TL. 

ADALAR

Büyükada, Heybeliada Burgazada ve Kınalıada, plajları, tarihi mekânları, köşkleri, piknik alanları, muhteşem manzarasıyla günübirlik tatilciler için pek çok cazip imkân sunuyor. İBB’nin Büyükada plajında da keyifli vakit geçirebilirsiniz. Adalar’a Kadıköy Beşiktaş ve Bostancı İskelesi’nden vapur ve motor seferleri buluyor. 

ŞİLE 

Kadıköy’den 71 kilometre uzaklıkta olan Şile’ye Üsküdar üzerinden İETT otobüsleri ile seyahat edebilirsiniz. Marmara Denizi’nden Karadeniz’e geçtiğiniz yolculukta; tarihi kaleleri, Şile Feneri, Tarihi Kumbaba mahallesi bölgede bilinen kültürel ve turistik mekânlar.

Şile’nin ilçesi olan Ağva, masmavi denizi ve kumsalları, yemyeşil doğasıyla günübirlik tatil yapmak isteyenler için güzel bir rota. Muhteşem manzarasıyla Göksu ve Yeşilçay derelerinin aşağı kolları, Dudu bayırı tepesi, Kilimli falezleri, panoromik görüntü imkânı sunan doğal güzellikler. Aynı zamanda kum yürüyüşü yapılabilecek muhteşem kumsallara da sahip. 

ANADOLU KAVAĞI

Marmara Denizi’nin Karadeniz’le kucaklaştığı Anadolu Kavağı’nda balık ekmek yiyip, ardından Yoros Kalesi’ne çıkıp muhteşem panoramik bir manzara eşliğinde çay bahçelerinde dinlenebilirsiniz. Üsküdar İskelesi’nden kalkan boğaz hattı vapuru ile Anadolu Kavağı’na ulaşabilirsiniz. 

AYDOS ORMANI VE GÖLÜ

Anadolu Yakası’nda temiz havayı soluyabileceğiniz ve ailenizle huzur dolu vakit geçirebileceğiniz doğa harikası Aydos Ormanı ve Gölü. Kartal, Pendik ve Sultanbeyli ile çevrelenmiş bir alanda bulunan Aydos’a ulaşım şehrin içinde yer almasından dolayı oldukça rahat. Kamp, piknik ve restoran alanının olduğu Aydos’ta gölde deniz bisikleti ile gezilebilir, balık tutulabilir. Kozyatağı’ndan İETT otobüslerine binerek Aydos Orman Parkı Sosyal Tesisleri’nin önüne ulaşabilirsiniz. 



 


ARŞİV