İstanbul'un kültür sanat asistanı: Radar İstanbul

İstanbul’da kültür ve sanat adına ne varsa hepsi “Radar İstanbul”da. Telefonunuza indireceğiniz Radar İstanbul uygulaması harita özelliği ve keşif rehberiyle kültür sanat asistanınız olacak

13 Ağustos 2022 - 10:12

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından geliştirilen Radar İstanbul, kullanıcılarına, sahne sanatlarından müzelere, müzikten spora kadar farklı ilgi alanlarına yönelik ücretli ve ücretsiz güncel etkinlik programı sunuyor. Bu sayede İstanbullular tek bir uygulama üzerinden vakit kaybetmeden, tek tıkla şehirdeki etkinlik takvimine ulaşabiliyor. 

80 BİN KULLANICI UYGULAMAYI İNDİRDİ

Beta sürümü iki ayda 80 bin kişi tarafından indirilen Radar İstanbul büyümeye devam ediyor. Yedi bilet firması ile anlaşıldı. Bu bilet firmalarının tüm etkinleri hakkında Radar İstanbul üzerinden bilgi sahibi olunabilecek. Sonbaharda uygulamaya yabancı dil özelliği de eklenecek. Elde edilen verilere göre kullanıcılar Radar İstanbul’da 26 dakika 40 saniye vakit geçiriyor. Radar İstanbul, yakın zamanda İstanbul’un süper uygulaması İstanbul Senin’de de yer alacak.

“BÖYLE BİR UYGULAMAYA İHTİYAÇ VARDI”

İstanbul’un böyle bir uygulamaya ihtiyacı olduğunu belirten Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, “İstanbulluların kültürel etkinlik bulmaya çalışırken harcadığı zamanı Radar İstanbul ortadan kaldırdı” dedi. Bilet satın almanın kolaylığına dikkat çeken Abbas, sosyal hayatla ilgili ne etkinlik varsa Radar İstanbul uygulamasından çıkmadan bilet satın alınabileceği bilgisini paylaştı. Murat Abbas, Radar İstanbul’un kültür sanat paydaşları ile rekabet eden bir uygulama olmadığını, tam tersine onları bir araya getiren bir uygulama olduğunu söyledi.

RESTORAN ÖZELLİĞİ DE EKLENECEK

Radar İstanbul’a çeşitli güncellemelerin geleceğini belirten Kültür AŞ Genel Müdürü Abbas, etkinliğin olduğu yakın yerlerdeki restoranlarda rezervasyon yapılabilmesi için de çalışmaların başladığı bilgisini paylaştı. 

‘KOLTUK SENİN’ DE BU UYGULAMADA

24 yaş ve altı gençlerin Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki etkinliklerde satılmayan / boş kalan koltuklara rezervasyon yapabildiği “Koltuk Senin” kampanyası da Radar İstanbul uygulamasında bulunuyor. Gençler, uygulamada bulunan QR kodu üzerinden boş koltuk eşleşmesini hızlıca yapabiliyor.

 

 


ARŞİV