İyi ki doğdun Nâzım!

Nâzım Hikmet, 112. doğum gününde yine şarkılarla, şiirlerle, resimlerle ve tabii ki hasretle anılacak.

08 Ocak 2014 - 08:48
Dünya şairi Nâzım Hikmet, 15 Ocak’ta 112 yaşına basıyor. Elbette her yıl olduğu gibi bu yıl da ustanın doğumgünü Kadıköy’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Kadıköy Belediyesi, Nâzım’ın doğumgününü bütün Kadıköylülere açık bir anma etkinliğiyle kutluyor. 15 Ocak Çarşamba günü Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde yapılacak olan anma etkinliği saat 20.00’de başlıyor.
Tiyatrocu Zafer Diper’in sunumlarıyla zenginleşecek gecede Afşar Timuçin konuşmacı olarak yer alıyor. Müzisyen Duygu ise Nâzım için Nâzım’dan şarkılar söyleyecek.
Hep birlikte Nâzım Hikmet’e hasretin dile getirileceği bu doğum günü kutlamasının ücretsiz ve herkese açık olduğunu belirtelim.
 
NÂZIM’A ARMAĞAN SERGİ
Adını ustadan alan Nâzım Hikmet Kültür Merkezi de, şairin 112. doğum gününde bir sergi açıyor. 14 Ocak Salı akşamı açılacak olan “Nâzım’a armağan” adlı sergi, 19 Ocak’a kadar görülebilecek. Kültür merkezinden sergiyle ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Dizeleri için, bizi ortak ettiği hayali için biraraya gelip büyük şairin adıyla yaşattığımız Kültür Merkezimizi bir armağan olarak sunacağız bir kez daha Nâzım’a, Nâzım Dostları’na ve sanatçı dostlarımıza. Ocak ayında gerçekleştireceğimiz etkinlikler çerçevesinde, 14-19 Ocak 2014 tarihleri arasında Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenleyeceğimiz sergide, 52 değerli sanatçı dostumuz da bir araya gelerek üretimlerini Nâzım’a armağan olarak sunacak.
Sergiyi gerçekleştiren Ekin Onat, Olgu Ülkenciler ve tüm sanatçı dostlarımız adına bir kez daha: İyi ki doğdun Nâzım!
52 kıymetli sanatçı dostumuza, özel olarak bugün için ürettikleri eserleriyle Nâzım Hikmet Kültür Merkezi olarak bizlere verdikleri destek için yürekten teşekkür ederiz.”
Eserleriyle destek veren sanatçılar: Resul Aytemur, Tomur Atagök, Mehmet Aksoy, Ali Ayyıldız, Turan Aksoy, Sabahattin Akdağ, Bedri Baykam, Beyza Boynudelik, Zahit Büyükişleyen, Deniz Bayav, Zeynep Beler, Mahmut Celayir, Elif Çelebi, Ahmet Çerkez, İsmet Değirmenci, Sinan Demirtaş, Murat Durusoy, Devrim Erbil, Çınar Eslek, Seçil Erel, Ahmet Elhan, Deniz Gökduman, Bahri Genç, Murat Germen, Horasan Nasren Jake, Çerkes Karadağ, Devabil Kara, Hüsamettin Koçan, Ekrem Kahraman, Hülya Küpçüoğlu, Temur Köran, Nihal Martlı, Tülin Onat, Ercan Olgun, Murat Özkasım, Ferit Özşen, Erhan Özışıklı
Erman Özbaşaran, Deniz Pireci, Çetin Pireci, Gazi Sansoy, Şevket Sönmez, Nejat Satı, Barış Sarıbaş, İlhan Sayın, Ayşegül Şibiroğlu, Yusuf Taktak, Ayşe Yaltırım, Ahmet Yeşil, Serpil Yeter ve Selahattin Yıldırım.

ARŞİV