Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri yeni döneme hazır

Kadıköy Belediyesi Gönüllülleri yeni dönem çalışmalarına başladı. Yeni dönemde Halk Eğitim Merkezleri işbirliği ile meslek edindirme, kişisel gelişim ve hobi kursları yapılacak

03 Ekim 2024 - 13:20

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri ve halk eğitim merkezleri işbirliği ile hayata geçecek yeni eğitim dönem meslek edindirme, kişisel gelişim ve hobi kurslarının kayıtları 1 Ekim Pazartesi günü başladı. Kursiyerlerin ilgi ve tercihleri ile belirlenecek kursları  tamamlayan  gönüllülere   halk eğitim merkezi tarafından sertifika da verilecek.

YABANCI DİLDEN DÜNYA DANSLARINA…

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezinde önceki  yıllarda İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Almanca, Pilates, Yoga, Dünya Dansları, Resim, Tiyatro, Yaratıcı Drama, EL sanatları (Şiş ve Tığ Örgü, Dikiş, El Nakışı, Mefruşat, Çini, Hasır Sepet ve Çanta Örme, Kırkyama, Takı, Ev Aksesuarları) Halk Oyunları, Sirtaki, Kişisel Gelişim, Yetişkin ve Çocuk Satranç, Fotoğrafçılık ve Yaratıcı Yazarlık gibi bir çok atölye gönüllülerle buluştu.

Yeni dönem hazırlıkları hakkında konuşan Kadıköy Belediyesi Meclis üyesi ve yönetim kurulu üyesi olan Ebru Kumru “Gönüllülerimiz her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki vatandaşlara onların ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültür alanlarında kurslar düzenlemektedirler. Kurslar, bireyin ekonomik,kişisel, kültürel ve sosyal gelişimini sağlarken aynı zamanda toplumun kalkınmasını ve gelişmesini hedefleyen yetişkin eğitimi hizmetlerini verme amacı taşımaktadır.”dedi

11 BİN GÖNÜLLÜ VE 18 GÖNÜLLÜ EVİ

1995 yılında çalışmalarına başlayan Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri eğitim, kültür-sanat, spor, çevre, sağlık, sosyal, gençlik, fırsat eşitliği, tüketici hakları ve insani yardım olmak üzere hem Kadıköy’de hem de yurt çapında önemli çalışmalarda yer aldı. Ayrıca  örnek projelere de imza atan Gönüllü Evinin 11 bin gönüllüsü, 18 gönüllü evi ve 1 mahalle evi bulunuyor. Gönüllü merkezi müzik ve tiyatro olmak üzere iki etkinlik birimi ile faaliyetlerini de sürdürmeye devam ediyor.

 


ARŞİV