Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’e 2 çocuk yuvası daha kazandırıyor

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’e iki yeni çocuk yuvası daha kazandırıyor. Hasanpaşa ve Kozyatağı mahallerinde inşaatına başlanan çocuk yuvalarının kısa süre içinde hizmete açılması planlanıyor

14 Aralık 2023 - 21:43

Kadıköy Belediyesi, çalışan anne ve babaların hayatlarını koylaştıracak çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Okul öncesi çocuklara güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamı sağlamayı hedefleyen Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’e iki yeni çocuk yuvası daha kazandırıyor. Hasanpaşa ve Kozyatağı mahallerinde inşaatına başlanan çocuk yuvalarının kısa süre içinde hizmete açılması planlanıyor. 

Kadıköy Belediyesi tarafından Hasanpaşa Mahallesi Yeni Duygu Sokak’ta temeli atılan çocuk yuvası, 6 derslikten oluşacak ve ortalama 105 çocuğa hizmet verecek. 

Kozyatağı Mahallesi, İnönü Caddesi üzerinde inşaatına başlanan ve 9 dersliğe sahip olacak çocuk yuvasında ise 175 çocuk eğitim alabilecek. Önümüzdeki aylarda açılışı yapılacak 2 yeni çocuk yuvasıyla birlikte Kadıköy Belediyesi’ne ait çocuk yuvalarının sayısı 7’den 9’a yükselecek. Kadıköy Belediyesi’nin mevcut 7 çocuk yuvası ise şöyle; Hasan Ali Yücel Çocuk Yuvası, Mevhibe İnönü Çocuk Yuvası, Fenerbahçe Parkı Çocuk Yuvası, Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası, İsmail Hakkı Tonguç Çocuk Yuvası, Adile Naşit Çocuk Yuvası, Prof. Dr. Aysel Çelikel Çocuk Yuvası. 

“FIRSAT EŞİTLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ”

İnşaatına başlanan yeni çocuk yuvalarıyla ilgili konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, “Bugün çocuk sahibi çalışan anne ve babaların en büyük sorunu, çocuğunu güvenle emanet edebileceği yuvalar bulabilmek. Mevcut ekonomik şartlarda ailelerin çocuklarını hem kaliteli hem de güvenli ve sağlıklı yuvalara gönderebilmesi gerçekten kolay değil. Kadıköy Belediyesi olarak sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereği eğitimde ve istihdamda fırsat eşitliğini destekliyoruz. Bu yüzden de çocuk yuvası projelerimizi çok önemsiyoruz. 

Anneler, babalar daha fazla sosyal hayatın içinde yer alabilsin; çocuklar da akranlarıyla birlikte kaliteli eğitimler alsın, oyunlar oynasın istiyoruz. Çocuk yuvalarımız geleceğimiz adına attığımız en kıymetli adımlar. Son 5 yılda belediyemize ait çocuk yuvalarını önce 5’ten 7’ye yükselttik; şimdi de 2 yeni yuvayla bu sayıyı 9’a çıkaracağız. Şu an mevcut 7 yuvamızda her gün toplam 612 çocuğumuz eğitim alıyor. Kozyatağı ve Hasanpaşa’da açacağımız 2 yeni yuvayla bu sayı daha da artacak. Hem tüm annelere, babalara hem de Kadıköy’ün ve ülkemizin geleceği çocuklarımıza şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

 

ARŞİV