Kadıköy Belediyesi’nden alışveriş kartı desteği

Kadıköy Belediyesi ilçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere alışveriş kartı desteği veriyor

21 Ağustos 2024 - 13:15

Kadıköy Belediyesi 2017 yılından bugüne kadar ihtiyaç sahibi birçok ailenin ekonomisine destek olmak amacıyla alışveriş kartı sosyal desteği sağlıyor. Karta 2017 yılından itibaren gıda ve temizlik, 2020 yılından itibaren de bebek bezi ve kırtasiye desteği için nakit yüklemesi yapılıyor. Gıda, temizlik gibi temel ihtiyaç malzemelerinin alınabildiği Alışveriş Kartı’na her eğitim ve öğretim yılı başında anasınıfı, ilk ve ortaokul, lise öğrencileri için kırtasiye desteği de ekleniyor. Ailede eğitim gören birey sayısına göre her birey için ayrı verilen destek, karta her ay yüklenen aylık miktarın üzerine yılda bir defa ekleniyor.

BEBEK BEZİ DESTEĞİ

Kadıköy Belediyesi ayrıca 0-3 yaş arası bebeği olan bireylere de destek veriyor. İhtiyaç sahibi bireyler 3 yıl boyunca bebek bezi yardımı alabiliyorlar.

Alışveriş Kartından 2017 yılından bugüne kadar 8 bin 200 hane faydalandı. Bebek bezi desteğinden 2020 yılı itibarıyla 987, eğitim ve kırtasiye desteği hizmetinden ise 4 bin 239 kişi faydalandı. 

Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görev yapan Sosyolog Şadiye Narin alışveriş kartı kullanan vatandaşlardan gelen tepkilerin çok iyi olduğunu belirterek  şunları söyledi:“Çok iyi geri dönüşler alıyoruz özellikle eğitim yüklemelerinde. Bebek bezi için çok güzel tepkiler alıyoruz. Çünkü gerçekten bebek bezi artık çok pahalı ailelerin erişimi çok zor ve tane tane aldıklarını söylüyorlar. Bizim yaptığımız yüklemeler ile gidip gönül rahatlığıyla markette istedikleri gibi alabiliyorlar. “

Kadıköy Belediyesi’nin alışveriş kartından ilk defa yararlanan Fatma Akkoyun, iki ay önce Adapazarı’ndan Kadıköy’e taşındığını ve belediyenin bu hizmeti verdiğini duyunca başvuru yaptığını belirterek “Bugün kartımı aldım. Yeni doğacak olan çocuğuma bez aldım baya iyi oldu. Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. İhtiyacımızı gördü, ekonomimize destek oldu” dedi. 

NASIL BAŞVURULABİLİR?

Kadıköy sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi kişiler Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ve Sosyal Hizmet merkezlerine giderek  Alışveriş Kartı desteği başvurusu yapabilir. 

İletişim: Kadıköy Belediyesi

Hasanpaşa Mahallesi / Fahrettin Kerim Gökay cad. No: 2 – Kadıköy

0216 542 50 00

Dahili:1221-1598

 


ARŞİV