Kadıköy Çevre Festivali başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl “Sürdürülebilirlik” temasıyla sekizincisini düzenlediği Kadıköy Çevre Festivali 31 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında Özgürlük Parkı’nda yapılacak. 2024 Çevre Festivali'nde paneller, söyleşiler, atölyeler, gösteriler, konserler ve birçok etkinlik düzenlenecek

29 Mayıs 2024 - 11:21

Sürdürülebilir şehir; kentin çevresel, ekonomik ve sosyal açıdan dengeli bir şekilde gelişmesini ve doğal kaynakların korunmasını hedefleyen bir kavram olarak tanımlanıyor. Son yıllarda bu anlayış çerçevesinde çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılması, yeşil alanların artırılması, atık yönetiminin iyileştirilmesi gibi hedefler daha da önem kazandı. 


İklim krizinin yaratacağı risklere karşı çalışmalar yapan Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl düzenlediği Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük çevre festivali olan Kadıköy Çevre Festivali 2024’ün teması da “Sürdürülebilir Şehir: Geleceğe Emek Ver!"olarak belirlendi. 31 Mayıs- 2 Haziran 2024 tarihlerinde 3 gün boyunca, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleşecek festival de "sürdürülebilirlik" teması altında şehirlerin geleceği için atılacak adımlara ve sürdürülebilir yaşamın önemine dikkat çekilecek.  

KURUMLAR STANT AÇACAK
Festivalde, BERLIN FRIEDRICHSHAIN-Kreuzberg Belediyesi, Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri, Kadıköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Kadıköy Kent Konseyi, Ulusal Tohum Merkezi, TEMA Kadıköy Şubesi, İklim Öncüleri-Genç İklim Hareketi, Potlaç Kadın Kooperatifi, Hayvan Hakları İzleme Komitesi, Yeryüzü Derneği, Validebağ Günüllüleri’nin de yer aldığı birçok kurum stant açacak. 

İKLİM DOSTU KENTLER
Atölyeler, gösteriler ve konserlerin düzenleneceği festivalde panel ve söyleşiler de gerçekleştirilecek. Akademisyenler ve kurum temsilcilerinin konuşmacı olarak yer alacağı seminerlerde “İklim Dostu Kentler”, “Sağlıklı Yaşam Alışkanlıklarında Sürdürülebilirlik”, “Sürdürülebilir Kentler için Yağmur Suyu Hasadı”, “Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Kalkınma için Şehirler”, “Kentsel Dönüşümün Hava Kalitesine Etkisi” gibi birçok konu konuşulacak. 

ATÖLYELER DÜZENLENECEK
Kadıköy Çevre Festivali kapsamında bu yıl da birbirinden renkli ve eğitici atölyeler düzenleniyor. İleri Dönüşüm, Atıksız Mutfak, Eski Mobilyaların Dönüşümü, Bitki Çayları, Tohum Topu Atölyesi gibi birçok etkinlik Kadıköylüleri bekliyor. Yeşil Etlinlik Alanı’nda düzenlenecek bilgilendirici oyunlara hem çocuklar hem de yetişkinler katılabilecek.  

Üç gün boyunca “Sürdürülebilir Şehir: Geleceğe Emek Ver sloganı ile çevre dostlarını buluşturacak 2024 Kadıköy Çevre Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için cevrefestivali.kadikoy.bel.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


ARŞİV