Kadıköy duraklarının kedileri

Bostancı’dan Kadıköy’e durakları mesken tutmuş kedileri izleyip fotoğraflarını çektik

14 Ekim 2022 - 08:44

Bundan bir yıl önce yaptığımız bir haberde Goethe’nin “Bir semtin sokak hayvanları sizden kaçmıyorsa orada yaşayın; çünkü komşularınız güzel insanlardır” sözünü hatırlatıp Kadıköy’ün esnaf kedilerini sayfalarımıza konuk etmiştik. Berber, nalbur, emlakçı, eczacı, terzi, meyhaneci, parfümeri, terlikçi, lastikçi… Ne ararsanız Kadıköy’de esnaf bir kedi ya da köpek mutlaka buluyorsunuz.

Peki ya durakları? Kadıköy’ün dükkânları, sokakları olduğu gibi durakları da kedilerin mesken tuttuğu yerlerden. Kadıköy’den Bostancı’ya doğru ya da Bostancı’dan Kadıköy’e doğru yola koyulduğunuzda hemen her otobüs durağında bir kediyle karşılaşmanız mümkün. Bazı durakların onların ihtiyaçlarına göre düzenlendiğini de görebilirsiniz. Kedi evi, su ve mama kabından bahsediyorum. Durakta kedi olmasa bile oradan bir kedi geçtiğini ve mama kabının boş olması nedeniyle fazla uzaklaşmamış olduğunu anlamak hiç de zor olmuyor. Aralarında sizin o durağın yabancısı olduğunu anlayacak kadar kıdemliler var. Elbette kediler nevi şahsına münhasır canlılar oldukları için her yola çıktığımızda kendilerini bulmak ve fotoğraflarını çekmek mümkün olmadı. Biraz terlemek, biraz üşümek ve ziyadesiyle ıslanmak gerekti fakat değdi.

Yaklaşmaları için rüşvet vermek zorunda olduğum kediler de oldu, tırmık yediklerim de, kucağıma oturup inmek istemeyenler de. İki kedi ile birlikte yaşayan biri olarak kedilerin fotoğraf makinesi veya telefon kendilerine tutulduğunda poz vermelerine alışıktım ama bir kez daha öğrendim ki hepsi doğuştan model.

Kadıköy’den Bostancı’ya Bostancı’dan Kadıköy’e otobüs yolculuğu yapıp duraklarda uyuyan, uzanan, keyif çatan veyahut gelene giden hırlayan kedileri görüntüledik.

BOSTANCI GÖSTERİ MERKEZİ

Bostancı Gösteri Merkezi durağının siyah kedisi belli ki durağın kıdemlisi. İkinci kez gittiğimizde gene durak çevresinde dolaşıyordu.Ve asla pas vermiyordu.

  • ŞENESENEVLER

Şenesenevler durağı yakınlarında karşılaştığımız güzeller güzeli, bir iki geri adım attıktan sonra “haberim yokmuş gibi çek kanka” pozu verdi.

  • ŞEMSETTİN GÜNALTAY

Şemsettin Günaltay durağının kedisinden lütfen rahatsızlık vermeden hızlıca çekip gidiniz pozu.

  • KAZASKER

Kazasker’de tam bir tekirle tanıştık. Fotoğrafını çekmek kendisinin merceğe yakın ilgi göstermesi ve oyunculuğu nedeniyle bir hayli güç oldu.

  • 19 MAYIS MAHALLESİ

19 Mayıs Mahallesi Şehit Orhun Göytan durağında bir tekir ile sarman dostluğuna denk geldik. İkisi de mesafe duruşlarını bozmadı.

  • TÜCCARBAŞI

Tüccarbaşı durağının arkasında gördüğümüz tekir “ne çekiyorsan çek git” uykum var bakışlarıyla ezdi geçti.

  • ETHEMEFENDİ

Ethemefendi durağı kediler için hayvanseverler tarafından organize edilmiş duraklardan biri.

Durağın hemen arkasında bir kedi evi, bolca mama, se ve elbette karnını yeni doyurmuş bir kedi var.

  • KADIKÖY İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Hayvanseverler tarafından karton kedi evi, mama ve su kabı konan bu durağın gediklisi hem sevilmeyi çok seviyor hem de keyfine pek düşkün.

  • GÖZTEPE

Göztepe’de bir sağanak yağmur sırasında rastladığım kedi hiç istifini bozmayıp “Çekeceksen böyle çek şu anda hiç ıslanamam” dedi.

  • MUSTAFA MAZHAR BEY

Göztepe Mazhar Bey durağının kendinden emin kedisi, bazen kibar, bazen bilmiş bazen de hırçın fakat her daim ehli keyif...

 

Mazhar Bey durağının bir başka kedisi de pazartesi sendromu yaşayan beyaz kedimiz. Genellikle Pazartesi günleri ortaya çıkar ve “bu saatte işe gitmek korkunç bir şey” edasıyla bankta oturur.

  • KUYUBAŞI

Kuyubaşı’nın gelip geçene kendini sevdiren fakat bunu hiç umursamıyormuş hatta hiç hoşlanmıyor da insanlar üzülmesin diye izin veriyormuş gibi davranan kedisi.

  • ZİVERBEY

Ziverbey durağı tekiri de sabahın erken saatlerinde herkesin yola dökülüp çıkardığı gürültüden mi, başka acılardan mı bilinmez hayli dertli dertli baktı. 

 BELEDİYE BANKLARI DA ÇOK RAHAT

“Tamam duraklar iyi de Kadıköy Belediyesi’nin bankları da çok rahat” diyen bir dostumuzdan şahane pozlar.

 


ARŞİV