Kadıköy parklarıyla güzel!

Festivallere, konserlere, spor aktivitelerine, bostanlara, börtü böceğe ev sahipliği yapan Kadıköy'ün parkları, Kadıköylülerin yaşamına değer katan alanlar. Başkan Odabaşı, “Komşularımız bu parklarda, aileleri ve can dostlarıyla kaliteli zaman geçirmenin keyfini yaşıyor. Bütün olumsuz koşullara rağmen yeni parklar çıkarmaya devam edeceğiz.” dedi

06 Ocak 2023 - 09:31

Kadıköy, parkları, bostanları ve yeşil alanlarıyla 7'den 70'e tüm Kadıköylülere bir yaşam alanı sunuyor. Parklar, ağaçtaki kuşun, topraktaki solucanın, salıncaktaki çocuğun, bankta oturan yaşlı amcanın. Festivallere, konserlere ev sahipliği yapan parklar, çocuk kütüphanelerinin de önemli bir noktası.

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, parklarda, bitki ve ağaç bakımına, peyzaj çalışmalarına, fiziksel koşulların iyileştirilmesine, altyapı çalışmalarına, ağaç sayılarının artırılmasına ağırlık veriyor; yeni park alanları için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“Kadıköy’ün parkları her gün her saat yaşam alanı. Kadıköy’ün her metrekaresini yeşil yapmak için uğraşan bir ekibimiz var.” diyen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, şöyle devam ediyor: “Bizim anlayışımız, yaptığımız her işin odağına canlıyı koymak. İçine insan girmedikçe bina yapmanın, bütün canlıların içinde rahatça yaşayabileceği bir alan olmadıkça park yapmanın kimseye faydası yok. Her gün binlerce komşumuz bu parklarda, aileleri ve can dostlarıyla kaliteli zaman geçirmenin keyfini yaşıyor. Kadıköy için, komşularımız için, patili ve kanatlı dostlarımız için daha iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Bütün olumsuz koşullara, imkansızlıklara, arsa yokluğuna rağmen yeni parklar çıkarmaya devam edeceğiz. ”

FESTİVALLER, KONSERLER, OYUNLAR…

İstanbul’un en güzel parklarından olan Kalamış Atatürk Parkı, Kadıköylülerin en fazla zaman geçirdiği alanlardan. Yazın konserlere ve film gösterimlerine ev sahipliği yapan parkta, kışın da BuzzFest coşkusu yaşanıyor. Her yaz Özgürlük Parkı’nda büyüklere ve çocuklara yönelik tiyatro oyunları, Yoğurtçu Parkı'nda çizerlerin buluştuğu Kadıköy Çizgi Festivali, diğer parklarda da benzer aktiviteler yaz kış devam ediyor.

“BUZZFEST'E DAVET EDİYORUM”

Parkların sadece Kadıköylüler tarafından değil, İstanbul’un bütün ilçelerinden gelen yurttaşların da kullandığını, bundan da mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Başkan Odabaşı, “Yaz aylarında düzenlediğimiz ve Kalamış Atatürk Parkı’nda yaptığımız ‘Kalamış Yaz Festivali’ sadece İstanbulluları değil, neredeyse bütün ülkeden yurttaşlarımızı misafir etti. Şimdi de hazırlıklarını tamamladığımız BuzzFest başladı. Parklarımız, neşeli cıvıl cıvıl günlerine devam ediyor. Kaymayı, paten yapmayı seven herkesi özellikle de küçük kardeşlerimizi BuzzFest’e davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

PARKLAR HERKESİN

Kent içinde daha yaşanabilir açık alanlara sahip, doğal yaşamı koruyarak, doğa dostu ve doğala yakın materyallerle halkın park ve yeşil alanlardan azami ölçüde faydalanmasını amaçladıklarını söyleyen Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Serpil Bayram da şunları dile getirdi: “Parkları her yaş grubundan insanın dinlenebileceği, nefes alabileceği, spor yapabileceği, ailesi ile keyifli vakit geçirebileceği, çocuklarıyla eğlenebileceği aynı zamanda sosyalleşeceği, kent yaşamının yorucu koşullarından soyutlanabileceği açık alanlar olarak görüyoruz. Parkların bu koşullara uygun düzenlenmesini sağlıyoruz. Parklarda kullanılan yapısal malzemelerin geçirgen olması yağmur suyunun zemin suyu ile karışması, uygun alan olan parklarımızda fizibilitesi yapılarak, yağmur hasadı yapılması öncelikli tasarım unsurlarımız içerisinde yer alıyor. Yapısal malzemelerde ve kent mobilyalarında sağlıklı ürünler tercih ediliyor. Çocuk oyun alanları her yaştan çocuğa hitap edebilecek şekilde tasarlanıyor. Yine yeterli büyüklükteki parklarımızda köpek gezdirme alanları da bulunuyor. ”


“HER MAHALLEYE BİR BOSTAN”

“Her Mahalleye 1 Bostan Projesi” nin de Kadıköy geneline yayılmasının hedefler arasında olduğunu ifade eden Serpil Bayram, sözlerine şu bilgileri ekledi: “Ayrıca bu sene hayata geçirdiğimiz Hasanpaşa Mahallesi Fulya Sokak “Yeşil Koridor Projesi” nin de Kadıköy genelinde özellikle planda park ve yeşil alan miktarının az olduğu mahallelerde ar-ge çalışmaları yapılarak hayata geçirilmesi hedefleniyor.”


ARŞİV