Kadıköy sokakları yağmur suyu ile yıkanıyor

Su kaynaklarımızı korumak ve suyu verimli kullanabilmek için çalışmalar yapan Kadıköy Belediyesi, sokak temizliğinde şebeke suyu değil, yağmur suyu hasadı ile elde edilen suyu kullanıyor

15 Ağustos 2024 - 10:18

Kış mevsiminde zaman zaman bahar havası yaşıyor olmamız, karın yüzünü çok az göstermesi, yağmurun ara ara yağması, yazın ise havaların çok sıcak olması…Bu yaşadıklarımız iklim krizinin sonuçları. Yağmurun az yağması nedeniyle barajlar dolmuyor, su sıkıntısının kapıda olduğuna işaret ediyor. İstanbuldaki baraj doluluk oranlarını açıklayarak ne kadar suyun kaldığını paylaşan İSKİ, su sıkıntısına dikkat çekerek suyun verimli kullanılması için farkındalık çalışmaları yapıyor. 

İklim krizinin farkında olan, bu yönde çalışmalar üreten Kadıköy Belediyesi de su kaynaklarımızı korumak ve suyu verimli kullanabilmek için kurulan Yağmur Suyu Toplama-Depolama ve Sulama Sistemleri ile yüzeysel akışla kaybettiğimiz yağmur sularını bina yağmur oluklarının bağlandığı su deposunda toplayarak hasat ediyor. Yağmur suyu hasadı sistemi, Ekolojik Yaşam Merkezi, Aysel Abdullah Öğücü Kız Öğrenci Yurdu, Kayışdağı Hizmet Birimi ile Tasarım Atölyesi Kadıköy'de bulunuyor. Yağmur suyu hasadı ile elde edilen sular, bahçe sulamasında, araç ve sokak temizliği gibi alanlarda kullanılıyor.  

“ŞEBEKE SUYU KULLANMIYOR”

 Yağmurun az yağdığı için barajların suyun az kaldığı sinyali verdiği ortamda Kadıköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de sokak temizliği için şebeke suyu kullanmıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kadıköy’ün sokaklarını yağmur suyu hasadı ile toplanan suyla yıkıyor. Temiz ve sağlıklı bir Kadıköy için yapılan çalışmada özellikle çöp kutularının konulduğu noktalar, gıda üretiminin ve tüketiminin yoğun olduğu sokaklar ile inşaat faaliyetlerinin sürdüğü yerler özenle yıkanıyor.. 

 


ARŞİV