Kadıköy'de 23 Nisan coşkusu

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkuyla kutlanması için Kadıköy’ün parklarını bayram yerine çevirdi. Çocuklar eğlendiren ve öğreten renkli etkinliklerde doyasıya eğlendi

24 Nisan 2024 - 10:45

Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birbirinden renkli etkinliğin olduğu dolu dolu bir etkinlik programına imza attı. Bayramın coşkulu bir şekilde kutlanması, çocukların doyasıya eğlenmesi için Kadıköy’ün parkları bayram yeri oldu.

Çocuklar, 20 ile 23 Nisan tarihleri arasında Özgürlük Parkı, Yoğurtçu Parkı, 23 Nisan Parkı, Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı ve Yaratıcılık ve Sanat Parkı’nda heykel atölyesinden karikatür atölyesine, konserden tiyatro gösterimine kadar birçok etkinliğe katıldı. Bir etkinlikten diğer etkinliğe koşan çocuklar, bayramlarını gönüllerince kutladı. 

PARKLAR BAYRAM YERİ OLDU 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının daha bir keyifli yaşandığı tarih olan 23 Nisan’da Yoğurtçu Parkı’na gittik, çocukların mutluluğuna, neşesine ortak olduk.

Parkın girişinden başlayan kutlama coşkusu parkın her yerini sarmıştı. Parkın çiçekleri daha güzel kokuyor,  kuşlar daha bir güzel ötüyordu. Yoğurtçu Parkı 7’den 70’e bütün Kadıköylüleri kucaklamıştı.

Şişme oyun parkurunda doyasıya oynayan çocuklar, kil atölyesinde sevdiği heykeli yaptı, ahşap kalemliğini boyadı, empati sahnesinde görme engelli bireylerin neler hissettiğini anladı. Pamuk şekerini ve patlamış mısırını yiyen çocuklar, bandonun arkasında parkın içinde keyifli bir yürüyüş yaptı. 

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Bizim Çocuklar Tiyatro ekibinin, 23 Nisan Oratoryosu’nu sahneye koyduğu, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası ve Korosu’nun da konser verdiği kutlamaya Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da katıldı. 

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE KATKI VERECEĞİZ”

“Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Atamızın bize ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bir bayram” diyen Başkan Mesut Kösedağı, şöyle devam etti: “Biz de Kadıköy Belediyesi olarak milli bayramlarımızı Kadıköy’ün her noktasında etkinliklerle çocuklarımıza yaşatmak istiyoruz. Burası Kadıköy. Cumhuriyetin kalesi. Çocuklarımızın Atatürk’ün izinde yetişmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Yaklaşık dört gündür parklarımızda 23 Nisan coşkusunu yaşıyoruz. Söz veriyorum beş yıllık süreçte çocukların geleceğine, spora ve sanata katkı vereceğiz.”

“HAYALLERİMİZİ ANLATTIK”

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Bizim Çocuklar Tiyatro ekibinden Ece Ayaz, “23 Nisan Oratoryosu’nu 23 Nisan’a özel olarak arkadaşlarımızla birlikte yazdık. Çocuk bayramı olduğu için hayallerimizden bahsetmek istedik. Yapmak istediğimiz meslekleri, gelecekten beklentilerimizi anlattık. ‘Biz Atatürk Gençleriyiz’ marşıyla da oyunumuz taçlandırdık. Tiyatro çok güzel. Öğretmenlerim ve arkadaşlarımla olduğum için çok mutluyum.” diyerek duygularını ve düşüncelerini paylaştı.  

Parkın içinde  gülücükler saçan Duru ile karşılaştım.  Ve sözü Duru’ya verdim, onu dinledim: “Atatürk bize 23 Nisan’ı hediye ettiği için çok mutluyum. Bugün çok güzel bir gün. Okulumda 23 Nisan etkinliğine katıldım. Sokak oyunları oynadık. Oradan buraya geldik. Parkta etkinlikler çok güzel. Tramboline bindim. Oyun parkuruna katıldım.”

“KADIKÖY’DE ETKİNLİKLER DAHA GÜZEL”

Ataşehir’den Yoğurtçu Parkı’nda gelen Çınar Alkaya, “Çok eğleniyorum. Okulumda eğlendim. Şimdi burada eğleniyorum.” dedi. Annesi Binnur Alkaya da şunları söyledi:. “Bayram coşkusunu çocuklarımızla birlikte yaşıyoruz. Milli bayramlarımız çok önemli.” 

“KIZIM MUTLU BEN DE MUTLUYUM”

Çengelköy’den kızı Ayşe Naz ile birlikte gelen Aslı Öz de “Atatürk’e çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir günü çocuklara armağan ettiği için. Pazar günü Özgürlük Parkı’ndaydık. Bugün de buradayız. Kızım mutlu ben de mutluyum. Dolu dolu bir etkinlik programı. Müzik var. İkramlıklar var. Her şey çok güzel.” diye konuştu. 

 


ARŞİV