Kadıköy'de Bölgesel İstihdam Ofisi açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işsizliğe çözüm üretmek için hizmete açtığı Bölgesel İstihdam Ofisleri’ne yenileri ekleniyor. Kadıköy'de de Mart 2024 tarihine kadar bölgesel istihdam ofisi açılacak.

09 Haziran 2023 - 10:13

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul’da işsizliğe çözüm desteği sağlamak için 2020 yılında Bölgesel İstihdam Ofisleri’ni hizmete soktu. İBB iştirak şirketi İSPER A.Ş tarafından yürütülen hizmet, iş arayanla özel sektördeki işverenleri bir araya getirerek İstanbul’un istihdamına katkı sağlamayı amaçlıyor.

“İŞ ARAYANLAR VE İŞVERENLER BULUŞUYOR”

Bölgesel İstihdam Ofisleri’nde iş arayanlar ve işverenler kariyer danışmanlarıyla bire bir görüşüyor, www.bio.ibb.istanbul portalı üzerinden kayıt oluşturuyor, hızla ilan paylaşma ve iş fırsatlarını görüntüleme/başvurma işlemini gerçekleştiriyor. Hem ofislerde yüz yüze görüşmelerde hem de portal üzerinden kayıt yapıldıktan sonra kendilerine gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile portalı kullanmaya başlıyor.

Bölgesel İstihdam Ofisleri, İstanbul’daki işgücü piyasasını analiz etmek, firma ve adaylar açısından sorun ve beklentileri saptayarak bu doğrultuda çözüm üretmek amacıyla yapılan geniş katılımlı araştırmaların sonuçları üzerinden çalışmalarını planlıyor. Bu doğrultuda  kadınların, gençlerin iş sahibi olması, eğitimli genç nüfusun şehirleri, ülkeyi terk etmemesi için yeni iş fırsatları yaratılması konusunda firmalar ve STK’larla yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. 

110 BİN KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

Şu ana kadar 110 bin kişi iş sahibi olduğu 26 ofise, Mart 2024 tarihine kadar açılması planlanan yeni ofisler katılacak. Açılması planlanan yeni ofisler ise şöyle: Beylikdüzü, Maltepe, Bakırköy, Kadıköy, Çekmeköy, Kağıthane, Esenler, Güngören, Fatih, Beyoğlu, Sultanbeyli, Ataşehir.

KADIKÖY'DE OFİS ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

2024 Mart ayına kadar açılması planlanan Kadıköy Bölgesel İstihdam Ofisi için lokasyon arayışı da devam ediyor. Kadıköy'de iş arayan ve işverenler bu süreçte Üsküdar, Ümraniye ve Kartal Bölgesel İstihdam Ofisleri ile www.bio.ibb.istanbul portalı üzerinden hizmet alıyor. 


ARŞİV