Kadıköy'de Dali lokması

İspanyol sanatçı Salvador Dali, ölümünün 35. yıldönümünde Kadıköy’de lokma dağıtılarak anıldı

22 Ocak 2024 - 14:05

Sürrealizm akımının öncülerinden Salvador Dali, 2019’dan bu yana her yıl lokma dağıtma etkinliği ile Kadıköy’de anılıyor. Dali’nin 35. ölüm yıldönümünde bu yıl da  Kadıköy Bağdat Caddesi’nde lokma dağıtıldı. 21 Ocak Pazar günü Kroppa Dijital Ajans ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, cadde kenarındaki araçta pişirilen lokma tatlıları yoldan geçenlere ikram edildi. Etkinlik öncesi sosyal medya üzerinden yapılan, “Her ölüm yıl dönümünde Salvador Dali'yi anıyor ve hayrına lokma döktürüyoruz. Sürreal bir Kroppa deneyimi yaşamak istersen ya da canın sadece lokma çektiyse, geleneksel Dali Lokmasına bekleriz!” çağrısıyla vatandaşlar etkinliğe davet edildi.

Etkinliğe katılanlar, lokmalarını yedikten sonra Dali'nin portresiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Artık bir gelenek haline gelen Dali lokması etkinliği ile sanatta farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

SALVADOR DALİ KİMDİR?

Tam adıyla Salvador Domingo Felipe Jacinto Dali, 11 Mayıs 1904 ve 23 Ocak 1989 tarihleri arasında yaşamış İspanyol bir ressam. Tuhaf ve çarpıcı imgelerin bulunduğu resimleriyle sanat dünyasında kendisine özel bir yer bulan Dali, 20. Yüzyılın en dikkat çeken ressamları arasında yer alıyor. Dali eserlerinde, bilinçaltında bulunanların su yüzeyine çıkması hedeflemiştir. Bu nedenle eserleri, genellikle bilinçaltındaki karmaşıklığı yansıtmaya odaklanıyor. Belleğin Azmi, Yanan Zürafa, Camdan Bakan Kadın, St. Anthony’nin Baştan Çıkışı ve Filler tablosu, sanatçının ön plana çıkan eserleri arasında yer alıyor.


ARŞİV