Kadıköy'de depremzede üreticilerle "Dayanışma Pazarı"

Kadıköy Belediyesi, depremzede çiftçi ve kadın kooperatiflerinin ürünlerini Kadıköy'e getirerek 18 Mart Cumartesi günü belediyenin bahçesinde kuracağı "Dayanışma Pazarı"ında satılmasına olanak tanıyacak.

15 Mart 2023 - 12:13

Depremlerin ardından hızla harekete geçen Kadıköy Belediyesi, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde arama kurtarma ve lojistik desteğini sürdüren belediye, Kadıköy’de de yardımlarını sürdürüyor.

BELEDİYENİN BAHÇESİNDE KURULACAK

Belediye, depremden önce ürünlerini toplayan çiftçi ve kadın kooperatiflerinin ürünlerini Kadıköy’e getirerek belediyenin bahçesinde satabilmeleri için “Dayanışma Pazarı” kuracak. 

Belediyenin Hasanpaşa’da bulunan merkez binası bahçesinde düzenlenecek olan Dayanışma Pazarı’nda satılacak olan ürünlerin geliri, çiftçiler ve kooperatif üyesi kadınlara aktarılacak. 

PORTAKAL, LİMON, KAYISI…

Pazarda Hataylı çiftçilerden portakal, mandalina, limon; Malatyalı çiftçilerden kayısı; Hatay Vakıfköy Kadın Kooperatifi’nden ve Defne Kadın Kooperatifi’nden yöresel ürünler alıcısına sunulacak. 

CUMARTESİ GÜNÜ KURULUYOR

18 Mart Cumartesi günü kurulacak Dayanışma Pazarı 1.00-18.00 saatleri arasında açık olacak ve kredi kartı ile alıveriş yapılabilecek. 

ATIKSIZ PAZARDA DA SATILIYOR

Depremzedelerin ürünleri belediye tarafından geçtiğimiz hafta Feneryolu Sabit Pazarı ile Caddebostan Kültür Merkezi’nde bulunan Atıksız Dükkan’da satışa sunulmaya başlamıştı. Dileyen ürünlere Atıksız Dükkan’lardan da ulaşabilir.

 


ARŞİV