Kadıköy'de "Edebiyatın 100 Yıllık Tanıklığı" semineri

Sosyal Araştırmalar Vakfı ve Türkiye Yazarlar Sendikası tarafından düzenlenen “Edebiyatın 100 Yıllık Tanıklığı” semineri 7 Ekim Cumartesi günü Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşti

13 Ekim 2023 - 13:05

“Cumhuriyet’in 100. Yılı: Sınıflı, Zümreli, Kaynaşmamış Bir Toplum” etkinlik dizisi kapsamında gerçekleşen seminerde Adnan Özyalçıner '100 Yılın Öyküleri', Ayşegül Tözeren 'Yüzyıllık Şiir', Tahir Şilkan 'Romanlardaki 100 Yıl' başlıklı konuşmalar gerçekleştirdi.

Seminerde Cumhuriyet’in dönüşüm süreçleri edebiyat üzerinden konuşuldu. Yazarlar, sürecin tanığı olan eserler, emekçi halkın mücadeleleri ve daha birçok başlık ele alındı.

BİR YILA YAYILAN ETKİNLİKLER

Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın düzenlediği seminerler bir yıla yayıldı. “Cumhuriyet’in 100. Yılı: Sınıflı, Zümreli, Kaynaşmamış Bir Toplum” seminerleri kapsamında yine Barış Manço Kültür Merkezi’nde sinemacılar ve eleştirmenlerin katılımı ile “Kameradan Yansıyan Yüzyıl” ve Müze Gazhane’de de tarım sektörü paydaşlarının katılımı ile “Türkiye Tarım Tartışmalarının 100 Yılı” konulu seminerler yapılmıştı.


ARŞİV