Kadıköy'de eğitime destek devam ediyor

Akademik derslerden tiyatro ve dramaya kadar geniş bir yelpazeye sahip olan Kadıköy Belediyesi Örgün Eğitime Destek Kursları için online kayıtlar devam ediyor. Kurslara son başvuru tarihi 30 Eylül

12 Ağustos 2022 - 09:54

Kadıköy Belediyesi sosyal belediyecilik ilkesinden hareket ederek kültür, sanat, spor, sağlık ve eğitim alanında çalışmalarına devam ediyor. Bu hizmetlerden biri olan Kadıköy Belediyesi Örgün Eğitime Destek Kursları da Kadıköy ilçesinde ikamet eden, ilçedeki okullarda okuyan çocukların ve gençlerin hem akademik başarılarını artırmayı hem de sosyal ve kültürel yönlerini geliştirmeyi amaçlıyor. Liselere ve üniversitelere giriş sınavlarında akademik olarak desteklenen öğrencileri, il içinde kültürel ve sosyal gezilere götürmek, sanatsal etkinlikleri izlemelerini sağlamak da amaçlar arasında yer alıyor.

ENGELLİLERE ÖZEL EĞİTİM

Destek kursları, Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi ile Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi çatısı altında veriliyor. 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi bünyesinde 3. sınıftan 11. sınıfa kadar olan gruplarda tüm akademik dersler, yaratıcı drama ve tiyatro dersleri, 1. ve 2. sınıflar için İngilizce drama ve yaratıcı drama dersleri var. Lise mezunu gençler için de üniversiteye hazırlık TYT-AYT kursları yapılıyor. Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde ise 2. sınıftan 10. sınıfa kadar akademik dersler yer alıyor. Ayrıca merkezlerde imkanlar dahilinde çeşitli engel grubundaki öğrencilere birebir özel eğitim dersleri de veriliyor.

19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi lise mezunu üniversite hazırlık grubu öğrencilerine yönelik TYT-AYT hazırlık kursları, 05 Eylül 2022 tarihinde başlayacak, üniversite sınavlarına kadar devam edecek. Üniversite hazırlık kursları hafta içi beş gün 09.30 ile 15.00 saatleri arasında yapılıyor. 1-11. sınıfların eğitimleri ise 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak, 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek. Dersler, hafta içi 15.30 ile 19.20 saatleri, cumartesi günleri ise 10.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

KAYITLAR ONLİNE YAPILIYOR

Eğitim merkezlerine kayıt başvuruları  www.kadikoy.bel.tr  sayfasından online olarak yapılıyor. Üniversite kursları kayıtları için 15 Ağustos ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasında belediyenin web ana sayfasında “Gençlerimizi üniversiteye hazırlıyoruz” başlığı altında bulunan kayıt formunun doldurulması gerekiyor. 1-11. sınıf grupları kayıtları için ise 01 Ağustos ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasında yine online olarak ana sayfada yer alan “Örgün Eğitime Destek Kursları” başlığı altında bulunan kayıt formu doldurulmalı.

Üniversite kurslarına katılmak için lise diploması ve kimlik belgesi, diğer sınıflar için ise öğrenci belgesi ve kimlik belgesi gerekiyor. Diğer istenen belge ayrıntıları ise online kayıt formunda bulunuyor. Eğitim merkezlerinde kontenjan sınırlaması olup, müracaat sırasına göre asıl kayıtlar yapılıyor, diğer öğrenciler ise yedek listeye alınıyor. Kontenjan açığı oldukça yedek listeden öğrenciler çağırılıyor.

BİLGİ İÇİN İLETİŞİM ADRESLERİ

Destek kursları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler için iletişim adresleri şu şekilde:  19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi: 19 Mayıs Mahallesi Kürkçü Sokak No.10 Kadıköy. Telefon: (0216) 362 11 05  - 362 11 09

Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi: Osmanağa Mahallesi Hasırcıbaşı Cad. No.2 Kat.3 Kadıköy. Telefon: (0216) 345 83 99 – 414 31 85

 

Fotoğraflar: Gürbüz Engin


ARŞİV