Kadıköy'de plaklar "Tatyos Efendi" anısına döndü

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Kadıköy Plak Günleri, 6. kez İstanbul’un önemli plakçılarını plakseverlerle buluşturdu. 15 – 16 Ekim tarihlerinde Kadıköy Belediye bahçesinde gerçekleşen Plak Günleri’nde asırlık bestelerin üstadı Kemanî Tatyos Efendi anıldı

18 Ekim 2022 - 12:45

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl 6. düzenlediği Kadıköy Plak Günleri, 15 – 16 Ekim tarihlerinde Kadıköy Belediye bahçesinde gerçekleşti.

“Gamzedeyim Deva Bulmam” şarkısının bestecisi olan Kemanı Tatyos Efendi anısına düzenlenen Kadıköy Plak Günleri’ne, İstanbul’un çeşitli yerlerinden gelen plakçılar stant açtı, plakseverler bu stantlardan alışveriş yaptı.

83 YAŞINDAKİ OKAY TEMİZ PLAKLARINI İMZALADI

Plakseverler, Okay Temiz, Mustafa Özkent, Kana Kana ve Taner Öngür’e plaklarını imzalatma fırsatı da buldu. Kadıköy Plak Günleri’ni ziyaret eden Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bir süre sohbet ettiği Okay Temiz’e plağını imzalattı.

İki gün boyunca ziyaretçi akınına uğrayan 6. Kadıköy Plak Günleri’nde, Bartın’da meydana gelen maden faciası ve yağmur nedeniyle DJ performansları ve Gaye Su Akyol konseri iptal edildi. Keman ve kanun sanatçısı, yorumcu Tatyos Efendi anısına planlanan “Asırlık bestelerin üstadı Kemani Tatyos Efendi” söyleşisi de iptal edilen etkinlikler arasındaydı.  

“İYİ Kİ GELMİŞİM”

Kadıköy Plak Günleri için Bursa’dan gelen Nur Aktaş, kendisinin de plak koleksiyonu yaptığını belirterek, “O yüzden tam olarak aradığım şeyi buldum. Stantlar falan çok güzel olmuş. İyi ki geldim, çok güzel yapmışsınız” dedi.

“DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM”

Pandemi dönemi hariç tüm Kadıköy Plak Günleri’ne katıldığını söyleyen Emre Siyahoğlu, “Bir Kadıköylü, bir plaksever olarak beğeni ile takip ediyorum. Unkapanı’nda tanıdığımız yapımcı ağabeylerimizin stantları ile katılması da bizi mutlu etti. Öte yandan uzun zamandır beklenen plaklar bugüne yetişti. Bergen’in Şikayetim Var plağı da bugüne yetişti. Birkaç plak daha yetişmiş. Gerçekten güzel bir ortam. Özellikle Kadıköy Belediyesi’ni kutluyorum, devam etmesini diliyorum” iye konuştu.


ARŞİV