Kadıköy'de Pride sergisi

Yeldeğirmeni’ndeki KOLİ Art Space, “Sen Başka Bir Bensin” sergisiyle Pride’ı kutluyor!

08 Temmuz 2023 - 01:55

Yasemin Kalaycı ve Elçin Acun tarafından, kâr amacı gütmeden kurulan, feminist ve queer sanatçılar arasındaki diyaloğun desteği ile var olan KOLİ Art Space, Pride (her yıl Haziran sonunda LGBTQ+ bireylerce kutlanan Onur Haftası) için özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Küratörlüğünü Tuba Kocakaya’nın üstlendiği, “Sen Başka Bir Bensin / You are Another Me” sergisi 17 Haziran’da açıldı. Sergi, KOLİ’nin- Noks Art Space ile dayanışma için ortaklaşa kullandığı yeni mekânında; Akış Ka, Cansu Yıldıran, İlkin Zeybek, Leman Sevda Darıcıoğlu, Meltem Sarıkaya, Mert Yemenicioğlu ve Yaz Taşçı gibi cinsellik ve bedeni merkeze alan işler üreten sanatçıların işlerini bir araya getiriyor. Sergi daha adil, eşitlikçi ve kapsayıcı bir dünya için ilham verici bir deneyim sunmayı vaat ediyor.

Tuba Kocayakaya, “Bu sergi, marjinalleştirme yerine marjinali benimseyen ve bu şekilde normal/marjinal ikiliğini kırmayı niyet eden işleri bir araya getiriyor. İkili cinsiyet döngüsünde, olasılıkların sınırlı bir parçası değil, tümü olarak “sen”; çarkın dişlilerini bozacak gücün bizisin.” dedi.

Sergiyi, 16 Temmuz’a dek Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri saat 13:00/18:00 saatleri arasında, Rasimpaşa Mah. Talimhane Sk. No:19B adresinde ziyaret etmek mümkün.


ARŞİV