Kadıköy’ün akşamları

Gün içinde dışarı çıkmanın bizleri zorladığı sıcak yaz günlerinde Kadıköy’de akşam vakti yapılabilecek aktivitelerden küçük bir seçki hazırladık

18 Temmuz 2024 - 22:26

Sıcak havaların gelmesiyle gün içinde veya iş sonrasında dışarı çıkıp temiz hava almak ferahlamak bizleri oldukça zorluyor. Güneş batıp, yıldızların çıkmasıyla hava biraz rahatlayıp denizden rüzgar esmeye başlayınca da Kadıköy bir başka güzel oluyor. Biz de okurlarımız için akşamları Kadıköy’de yapılabilecek aktiviteler listesi hazırladık. Kadıköy sosyalleşme olanaklarının bol olduğu yerlerden biri. Elbette her zevke ve beklentiye göre mekanları da var ama biz bu sayfamızda İBB ve Kadıköy Belediyesi’ne ait mekanlardan seçki yaptık.

MODA’DA TUR

Kadıköy akşamları deyince ilk akla gelen yerlerden biri elbette Moda. Moda Burnu’nda yer alan Kadıköy Belediyesi tarafından işletilen İDEA’da börek, köfte, söğüş ve sosis tabağı gibi bir çok lezzet ile hafif bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Ardından denize sıfır Tarihi Moda İskelesi’nin Vapur Kafe’sinde çay, kahve ile birbirinden lezzetli tatlıların keyfini eşsiz adalar manzarasıyla çıkarabilirsiniz. Akşam saat 22.00’da kapanan İdea’ya ve iskeleye giderken yanınıza ince bir hırka almayı unutmayın. 

Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Moda burnunda kadın emeğinin en güzel örneklerinden biri olan Potlaç’ın stantları yer alıyor. Akşam 20.00’a kadar açık olan satanlarda el emeği göz nuru ürünler yer alıyor. 

DENİZE NAZIR LEZZETLER 

Bir diğer rotamız Fenerbahçe Parkı. Fenerbahçe Parkı’nda gezerken Kadıköy’ün asırlık ağaçlarının yaşlarını tahmin etmeye çalışıp, altındaki levhalardan bilgi alabilirsiniz. Piknik banklarında, yanınızda getirdiğiniz yiyeceklerle güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Ama ben şık bir restoranda güzel bir manzara eşliğinde yemek yemek istiyorum derseniz, Khalkedon Fenerbahçe’nin bahçesi tam size göre. 

Kalamış Khalkedon ise Yoğurtçu Parkı’ndan yürüyüşe çıkanların hem soluklanacağı hem de güzel yemekler yiyeceği yerlerden başka biri.Kadıköy Belediyesi  iştiraklerinden olan Khalkedon Kalamış Pakı’nda yer alıyor ve yemek sonrası yürüyüş için park tercih edilebilecek en güzel rotalardan birini oluşturuyor.

SAHİLDE DONDURMA KEYFİ

Sahilde çimlerde kamp sandalyenizle oturup piknik yapmak istiyorsanız Kadıköy’ün sahil hattı biçilmiş kaftan. Moda’dan başlayıp Bostancı’ya kadar uzanan sahil hattında dilediğiniz yerde günün yorgunluğunu üzerinizden atabilir, arkadaşlarınızla koyu sohbetlere dalabilirsiniz. 

Hat üzerindeki Beltur tesilerinden çay kahve ihtiyacınızı karşılayabilir veya dondurma yiyebilirsiniz.  Beltur Dondurma; Suadiye, Caddebostan, Şaşkınbakkal ve Dalyan sahilinde. Ayrıca Göztepe 60.Yıl Parkı ile Müze Gazhane’de de yer alıyor ve akşam saat 22.00’’ye kadar açık. 

TİYATRO ÖZGÜRLÜK PARKI'NDA

Kadıköy Belediyesi Özgür Parkı Açık Hava Tiyatrosu’nda, her yıl olduğu gibi bu yıl da yıldızların altında tiyatro keyfi sunuyor. İki ay boyunca yaklaşık 60 oyunun izleyici ile buluşacağı etkinlikler arasında Kadıköy Belediyesi tarafından ücretsiz düzenlenen konser ve belgesel gösterimleri de olacak. Her akşam 21.00’de başlayacak olan oyunların biletleri, bilet sitelerinden online olarak alabilirsiniz.  Oyun başlayana kadar Özgürlük Parkı’nda yürüyüş yapabilir, banklarda dinlenebilirsiniz. 

 

ARŞİV