Kadıköy’ün artık Tunus’ta bir kardeş şehri var

Tunus Cumhuriyeti La Goulette Belediyesi ile Kadıköy Belediyesi arasında kardeş şehir anlaşması yapıldı

04 Mart 2022 - 10:47

Tunus ile Türkiye arasında ikili işbirliği ve dostluğun gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunacak anlaşmayı La Goulette Belediye Başkanı Amel Limam ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı imzaladı.

İki şehir arasında kültür, ticaret, turizm, sosyal, spor ve idari alanlarda alışveriş ve paylaşımını teşvik etmeyi amaçlayan anlaşma, şehirlerin ekonomik ve sosyal tanıtımına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bu anlaşma ile şu alanlarda işbirliği yapılacak:

İdari (Yönetsel) bilgi alışverişi: Staj programları oluşturmak, stajyer ve yönetici personel değişimi yapmak; her iki belediyedeki kurumsal yapılar arasında yakın işbirliği kurmak.

Ekonomik ve ticari işbirliği: Yatırımları artırmak için yetkililer ve iş insanlarının karşılıklı ziyaretleri; düzenlenen fuar ve ticaret günlerine kaşılıklı katılım; her şehir, tanıtım, turizm gelişimi, el sanatları için diğer şehirde kalıcı bir stant açmak.

Teknik ve sosyal eğitim: Stajyer ve teknik personel değişimi; kentsel gelişimi alanında uzmanlık alışverişi; okul ve üniversite konularında uzmanlık belgeleri ve bilgilerinin paylaşımı; gözlemci değişimi; göçmen işçilere destek.

Kültür ve spor işbirliği: Her iki şehirde kültürel etkinliklerin organizasyonu; spor ve gençlik ile ilgili ekipman, bilgi ve yayınların paylaşımı; kolektif ve bireysel spor oyunları ve genel olarak her iki şehirde de yaygınlaştırılabilecek bir etkinlik organizasyonu; bireysel ve kolektif kültürel grupların (müzik, tiyatro, sanat, dans ve spor) değişimi ve plastik sanatlar vb. sergi değişimi ve plastik sanatlar vb. sergi değişimi; kreş / anaokulu yöneticileri, eğitimciler ve sosyal hizmet uzmanları değişimi.

845 bin nüfuslu şehir: La Goulette

La Goulette, Tunus’un başkenti Tunus’un 12 kilometre doğusunde yer alan bir liman kentidir. 45 bin 711 kişilik nüfusa sahip. Tunus Gölü ve Tunus Körfesi arasındaki kumsal bölgede bulunan şehir, aynı zamanda Tunus’un turizm bölgesi.


ARŞİV