Kadıköy'ün en iyi liseleri

2024 LGS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte lise adaylarının tercih maratonu başlamış oldu. Biz de Kadıköy’ün en iyi liselerinin taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini derlerdik

11 Temmuz 2024 - 09:52

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği 2024 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarını 28 Haziran 2024 tarihinde açıkladı. Sonuçların açıklanması ile birlikte lise adaylarının tercih maratonu başlamış oldu. 2024 LGS tercihleri 17 Temmuz tarihine kadar yapılabilecek. Biz de Kadıköy’de bulunan en iyi liseleri ve taban puanlarını derledik.

KADIKÖY ANADOLU LİSESİ

Kadıköy Anadolu Lisesi, akademik açıdan oldukça başarılı ve köklü bir okul. İstanbul'un tek, Türkiye'nin ise en eski maarif koleji olarak biliniyor. Kadıköy Anadolu Lisesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin her yıl verdiği en çok öğrenci gönderen okul olarak Ragıp Devres ödülünü almaya en çok hak kazanan okul konumunda. Okul bünyesinde öğrencilerin farklı yeteneklerini geliştirmelerine imkan tanıyan birçok kulüp ve kurs da bulunuyor. Okul binası geçtiğimiz yıllarda depreme dayanıklı hale getirilmek üzere yıkılıp yeniden yapıldı. Kadıköy Anadolu Lisesi’nde mezun olan birçok öğrenci, üniversitelerin en gözde bölümlerine yerleşiyor.

Kadıköy Anadolu Lisesi taban puanı: 486.1721

Kadıköy Anadolu Lisesi LGS yüzdelik dilimi: 0.68

Adres: Caferağa Mah. Dr. Esat Işık Cad. No: 68/1

İSTANBUL ANADOLU LİSESİ

İstanbul Anadolu Lisesi ya da eski adıyla Kenan Evren Anadolu Lisesi, 1900'da eğitime başlayan, Kadıköy’ün en köklü okullarından biri. 2020 yılına kadar Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun bitişiğindeki eski binasında eğitim veren kurum, şu an eğitim öğretime Bostancı’daki yeni binasında devam ediyor. Her yıl okula en yüksek puanla yerleşen öğrenci, Uluslararası projeler ile ödüllendiriliyor. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında okul, eTwinning kalite etiketi aldı. Okulda öğrencilerin gelişimine yönelik fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, bilişim ve teknoloji sınıfı, kütüphane, tam teşekküllü müzik sınıfı, görsel sanatlar atölyesi, tiyatro ve Konferans salonu gibi birçok alan bulunuyor.

İstanbul Anadolu Lisesi taban puanı: 457,3072

İstanbul Anadolu Lisesi LGS yüzdelik dilimi: 5.27

Adres: Bostancı Mah. Kocayol Cad. No: 32

HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ

Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi, 1986 - 1987 yılları arasında hizmet vermeye başlamış bir okul. Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi, üniversite sınavlarında öğrencilerinin büyük bir çoğunluğunu Türkiye’nin en gözde üniversitelerine yerleştiriyor. Okulda basketbol, voleybol, futbol, hentbol ve futsal takımlarıyla öğrencilerin sportif aktivitelerine de oldukça önem veriliyor.  Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK projeleri, eTwinning ve Harezmi Eğitim Modeli Projesi bulunmakta.

Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi taban puanı: 457.8143

Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi LGS yüzdelik dilimi: 5.16

Adres: Bostancı Mah. Tayyareci Resmi Sok. No:1

GÖZTEPE İHSAN KURŞUNOĞLU ANADOLU LİSESİ

Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi, kurulduğu günden bu yana birçok başarılı mezun verdi. 1964-1965 öğretim yılında Göztepe Ortaokulu olarak açılan okul, 1955 yılından itibaren lise seviyesinde eğitim vermeye başlayarak Göztepe Lisesi adını aldı. Müfredat Laboratuvar Okulu olan lise, 2005-2006 eğitim yılında ise Anadolu Lisesi oldu. Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi, Kadıköy bölgesinde yapılan tercihlerde listenin başlarında yer alıyor. Okul, öğrencilerin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayacak birçok ekipmana sahip. Erasmus Projeleri, Bilim Şenliği, Kardeş Okul Projeleri, Tübitak 4006 ve birçok projeyle öğrencilerin gelişime katkı sağlanıyor.

Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi taban puanı: 452,8787

Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi LGS yüzdelik dilimi: 6.02

Adres: Göztepe Mah. Tanzimat Sok. No: 55

ERENKÖY KIZ ANADOLU LİSESİ

Cumhuriyet kurulmadan önce kız çocuklarına eğitim vermek için 1916’da açılan ve Türkiye’deki birkaç okuldan biri olan Erenköy Kız Lisesi, hem İstanbul’un hem de Kadıköy’ün en eski eğitim kurumlarından biri. Bilim, sanat, edebiyat dünyasına damga vurmuş pek çok isim Erenköy Kız Anadolu Lisesi mezunu. Günümüzde Anadolu lisesi olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini devam ettiren Erenköy Kız Lisesi, uzun yıllar spor faaliyetlerinde de en ön sıralarda oldu. Okul, Bilim insanları okulumda projesi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Erasmus+, e-twinning ve TÜBİTAK Projeleri ile öğrencilerin gelişimine katkı sağlıyor.

Erenköy Kız Anadolu Lisesi taban puanı: 403,0884

Erenköy Kız Anadolu Lisesi LGS yüzdelik dilimi: 14.75

Adres: Erenköy Mah. Ömer Paşa Sok. No: 82

AVNİ AKYOL GÜZEL SANATLAR LİSESİ

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi,16 Ekim 1989 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol tarafından açılan Türkiye'nin ilk güzel sanatlar lisesi. Aynı zamanda Türkiye'de güzel sanatlar liselerinin açılmasına öncülük eden bir okul. Müzik ve Resim alanlarında eğitim veren okul, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliğince ortaokul diploma notu yüzde 30 ağırlıklı ve yetenek sınavı yüzde 70 ağırlıklı not ortalamasıyla yapılan sıralama ile öğrenci alıyor. Yetenek sınavında başarılı olan öğrenciler okula girmeye hak kazanıyor.

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi yetenek sınavı tarihi: 30 Haziran - 09 Temmuz 2024 

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi yetenek sınavı sonuçlarının açıklanma tarihi: 11 Temmuz 2024

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi kayıt tarihleri: 12-16 Temmuz 2024

Adres: Göztepe Mah. Rıdvan Paşa Sok. No:34


ARŞİV