“Kadıköy'ün geleceğini biz kurtaracağız”

“Konuşan Kadıköy” başlığı altında düzenlenen mahalle toplantıları sürüyor. Zühtüpaşa ile Fenerbahçe Mahalleleri toplantısında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Çocuklarımızın yeşil bir kentte yaşayabilmesi için bir arada olmalıyız. Kadıköy'ün geleceğini biz kurtaracağız.” dedi

09 Haziran 2022 - 10:14

Kadıköy Belediyesi'nin “Konuşan Kadıköy” başlığı altında düzenlediği mahalle toplantıları devam ediyor.  Mahalle sakinlerinin taleplerinin, sorunlarının, çözüm önerilerinin dinlendiği ve tartışıldığı  toplantılardan biri Zühtüpaşa ile Fenerbahçe Mahallesi sakinlerinin katılımıyla yapıldı. 6 Haziran Pazartesi günü yapılan toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, başkan yardımcıları ve müdürler katıldı. Kalamış Parkı'nda gerçekleşen toplantıda mahalle sakinleri kaldırım ve yol yapımı, parkların temizliği, otopark, hız kesici gibi birçok sorunu dile getirdi. Başkan Şerdil Dara Odabaşı da sorunlar ile talepleri tek tek dinledi, not aldı. Mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini paylaşmasının ardından söz alan Başkan Odabaşı, aydınlatıcı açıklamalar da bulundu. 

Dijital Kadıköy uygulaması hakkında bilgi veren Odabaşı, “Dijital Kadıköy isminde bir uygulamamız var. Telefonunuza indirirseniz  mahalleniz ile ilgili görüşlerinizi iletebilirsiniz. Bütün belediyecilik işlemlerini yapabilirsiniz. Yaşadığınız yerin imar durumunu, deprem toplanma alanlarını öğrenebilirsiniz, ruhsat başvurusu yapabilirsiniz.”dedi.

 “ORTAK YAŞAMI BİRLİKTE KURACAĞIZ”

Mahalle toplantılarının önemine değinen Şerdil Dara Odabaşı,  “Ortak yaşamı kurabilmek için bu toplantılar önemli. Şikayetlerinizi söyleyeceksiniz. Çocuklarımızın  yeşil bir kentte yaşayabilmesi için bir arada olmalıyız. Kadıköy'ün geleceğini biz kurtaracağız.” dedi. 

Kuraklık ve susuzlukla mücadele için, yağmur suyu ve gri suların yeniden kullanımına yönelik hayata geçirilen yağmur suyu ve Atıksız Sokak Projeleri hakkında bilgi veren Odabaşı, Asım Us Sokak'ta Atıksız Sokak Projesi”ni hayata geçirdik.Oradan gelecek sonuçlara göre projeyi yaygınlaştırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Kaldırım yapılabilmesi için birkaç şartın yerine gelmesi gerektiğinin altını çizen Şerdil Dara Odabaşı, bilgilendirmeyi şöyle sürdürdü: “Örneğin bir sokakta 10 bina var ve  bunların 7-8 tanesi kentsel dönüşümle yenilenecek binalarsa, beklemek gerekiyor. Çünkü yenileme sırasında kaldırımlar zarar görüyor. 2 yada 3 bina yapıldığında kaldırımları yenilersek  yanındaki bina yenilemeye girdiği için kaldırım yine zarar görecek. Bu da kaynak israfı demek. Bu yüzden bazı sokaklarda inşaatların tamamlanmasını  bekliyoruz. İkinci olarak sokağın alt yapısına bakıyoruz. İSKİ'nin yağmur suyu ile atık su kanalı, AYEDAŞ, fiber optik  yapılmışsa o zaman orayı yenileme programına alıyoruz. Kaldırımları genişletebildiğimiz kadar genişleterek yapıyoruz. ”

“HIZ KESİCİ  YETKİSİ İBB'DE”

Hız kesicileri koyma yetkisinin İBB'de olduğunu dile getiren Başkan Odabaşı, “Biz belediye olarak talepte bulunuyoruz. İBB yetkilileri gelip inceliyor, inceleme sonucuna göre karar veriyor. Binaların ve caddenin özelliğine bakıyor. ” dedi. Odabaşı, “Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi'nin yanındaki otoparkı büyütemiyoruz. Orada farklı bir uygulama yapacağız. Planları AYEDAŞ'a verdik, AYEDAŞ'tan izin çıktığı zaman otoparkın üzerini güneş enerjisi panelleri kaplayarak enerji üreteceğiz. Mevcut kapasitesi 20 araba artabilir. Oraya kat çıkmak doğru değil.” ifadelerini kullandı.


ARŞİV