Kadıköy Barış'ını unutmadı

Bundan tam 17 yıl önce aramızdan ayrılan 7’den 70’e herkesin sevdiği sanatçı Barış Manço, Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı

05 Şubat 2016 - 11:13
Barış Manço, doğup yaşadığı Kadıköy’de, en küçüğü üç yaşında olan yüzlerce Kadıköylünün katıldığı bir etkinlikle anıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılan anma etkinliğine Manço’ya özlem duyan yüzlerce insanla birlikte Barış Manço’nun ailesi ve dostları katıldı.
İzleyicilerin yer bulmakta zorlandığı gecede çok sayıda çocuk ve genç Barış Manço’yu andı, şarkılarına eşlik etti. Barış Manço’nun Rüya isimli bestesiyle gerçekleşen sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Lale Manço anmaya katılan herkese teşekkür etti. “Sizi gördüğümüzde ailemizi görmüş gibi oluyoruz. Buraya 17 yıldır gelenler de var” dedi.

7’DEN 77’YE ŞARKILAR…
Manço ailesinin konuşmasının ardından sahne alan Cemil Demirbakan, Eylem Pelit, Gültekin Kaçar, Mert Türkmen ve Turhan Yükseler’den oluşan Tehlikeli Madde Grubu, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi korosu ile Barış Manço’nun “Arkadaşım Eşek” ve “Nane Limon Kabuğu” şarkılarını söyledi.
Cemil Demirbakan solistliğinde Barış Manço şarkılarını seslendiren Tehlikeli Madde Grubuna tüm izleyicilerin eşlik ettiği gecenin bir başka özelliği ise konuk sanatçı Meyra oldu.
İlk albümünü çıkardığında Barış Manço’nun programına konuk olduğunu söyleyen Meyra Barış Manço’nun kendisi için çok ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Tehlikeli Madde grubu ile birlikte Manço’nun şarkılarını seslendiren Meyra üç yaşındaki oğlu Kemal’in de Barış abisinin şarkıları ile büyüdüğünü söyledi. Gece Barış Manço şarkılarının hep bir ağızdan söylenmesiyle sona erdi.

MANÇO SERGİSİ CKM’DE
Caddebostan Kültür Merkezi’nde Barış Manço’nun eşyaları ve fotoğraflarından oluşan bir sergi de açıldı.
İzleyicilerin büyük ilgi gösterdiği ve Manço’nun kültürel zenginliğini anlatan sergi 1-10 Şubat tarihleri arasında görülebilir.

 

ARŞİV