Kadıköy Belediyesi'nden çocuklara eğitim desteği

Kadıköy Belediyesi Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi ve Dumlupınar Sağlık Polikliniği açıldı. Merkezde branş öğretmenleri tarafından çocuklara SBS’ye hazırlık dersleri verilecek.

20 Nisan 2011 - 11:41

Dershaneye gitme imkânı bulamayan öğrencilere Kadıköy Belediyesi’nden büyük destek. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün talimatıyla başlatılan eğitim çalışması kapsamında dershaneye gitmek hayal olmaktan çıktı.
Özellikle dershaneye gitme imkânı bulamayan çocukların eğitim konusunda branş öğretmenleri tarafından verilen derslerle desteklenmesi ve Seviye Belirleme Sınavı(SBS)’na hazırlanmaları için Kadıköy Belediyesi tarafından açılan Çocuk Etüt Merkezleri’nin sayısı dörde çıktı. Dumlupınar Mahallesi’nde Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi’ni törenle açan Başkan Av. Selami Öztürk’e teşekkür eden veliler, lise öğrencisi çocukları için üniversite hazırlık kursu ile İngilizce yaz okulu da istediler.


MAHALLELİDEN BELEDİYEYE TAM NOT
Dumlupınar Mahallesi’nde 2009 yılında hizmete giren Çocuk Etüt Merkezi’nin öğrenci ve velilerden yoğun ilgi görmesi üzerine yeni çocuk etüt merkezleri açmayı sürdüren Kadıköy Belediyesi, dördüncü Etüt Merkezi olan Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi’ni de hizmete soktu. Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan Fazıl Hüsnü Dağlarca Çocuk Etüt Merkezi’nin açılış töreninde ilk konuşmayı mahalle muhtarı Ahmet Gediz yaptı. Kadıköy Belediyesi’nin mahalleye birçok hizmet yaptığını ancak bu güne kadar yapılan hizmetin en güzelinin çocuklar için açılan etüt merkezi olduğunu söyleyen Gediz, “Ekonomik durumu iyi olmayan aileler çocuklarını dershanelere gönderemiyorlardı. Bu önemli açığı Kadıköy Belediyesi, etüt merkezleri açarak kapattı. Bunun dışında imar planlarımızın çıkarılmasında büyük katkı sağladı. Mahalle sakinleri adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başkanımızdan lise eğitimine devam eden çocuklarımız için de üniversiteye hazırlık kursu istiyoruz.”dedi.
Öğrenci velileri adına konuşan bir mahalle sakini de çocuk etüt merkezlerinin çocukların eğitimi konusunda büyük katkılar sağladığını belirterek, yaz aylarında İngilizce kursu açılması ve çocuklara sanat eğitiminin de verilmesini istedi.
Etüt Merkezi’ne devam eden öğrencilerin yaptığı dans gösterilerini de beğeni ile izleyen Başkan Selami Öztürk, konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Çocukların gösterilerini gıpta ile izlediğini belirten Öztürk şunları söyledi:
“Her ailenin en önemli varlığı çocuklarıdır. Anne-babalar çocuklarının iyi eğitim almasını, meslek sahibi iyi birer fert olmasını, iş bulmasını ister. Allah iyilerle karşılaştırsın diye dua ederler. Birkaç gündür liseliler sokakta. Çünkü sınavlarda şifre, kopya iddiası var. Burada çalınan şifre değil, çocuklarımızın hayatı. Açtığımız etüt merkezleri çocuklarımızın eğitim yönünden desteklenmesi, dershaneye gitme fırsatı bulamayanların dershane eğitimi alması içindir. Aslında üniversite sınavlarının kaldırılması gerekli. Çocuklarımızın sahip oldukları yetenek ve ilgi alanlarına göre kısa sürede mesleklere yönlendirilmesi, meslek okullarında eğitilmesi lazım. Etüt Merkezlerimizde çocuklarımız eğitim alırken sosyal yönden de yetiştiriliyorlar. Velilerimiz ve muhtarımız bizden yeni etüt merkezleri, yeni dersler istediler. Bu çalışmaları yapacağız. Çocuklarımıza ve ailelere en çok ihtiyaç duydukları eğitim desteğini vereceğiz. Burada açılan Dumlupınar Sağlık Polikliniğimizden tüm mahalle sakinlerimiz ücretsiz yararlanacak. Kadın ve çocuk sağlığı uzmanlarımızın yanında göz ve diş tedavileri, ruh sağlığı hizmetleri de ücretsizdir. ”


BRANŞ ÖĞRETMENLERİNİN VERDİĞİ EĞİTİMLER ÜCRETSİZ
Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezlerinde İlköğretim okullarına devam eden 6,7 ve 8’nci sınıflara Türkçe, Matematik, Sosyal, Fen, İngilizce; 3,4 ve 5’nci sınıflara Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi dersleri, ödevlerinde yardımcı etüt dersleri ile bilgisayar dersi de veriliyor. Toplam 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü Çocuk Etüt Merkezleri’ndeki kütüphanelerden ve bilgisayarlardan isteyen herkes yararlanabiliyor.


DUMLUPINAR SAĞLIK POLİKLİNİĞİ DE ÜCRETSİZ
Aynı gün uzman doktorların görev yaptığı Dumlupınar Sağlık Polikliniği’nin de açılışı gerçekleştirildi. Kulak-burun-boğaz, kadın hastalıkları, çocuk hastalıkları, diş, göz ve iç hastalıkları konusunda hizmet verilecek poliklinikte tüm hizmetler ücretsiz olacak.
 


ARŞİV