Kadıköy Belediyesi’nden öğretmenler için özel gece

Kadıköy Belediyesi, öğretmenler için Bostancı Gösteri Merkezi’nde program düzenledi 

30 Kasım 2018 - 08:35

FOTOĞRAFLAR: Murat Mehmet AYDIN

Kadıköy Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenler için bir program hazırladı. Bostancı Gösteri Merkezi’nde 24 Kasım Cumartesi günü düzenlenen program öncesi, edebiyatımızın önemli isimlerinden Latife Tekin ve Zeynep Oral, kitaplarını öğretmenler için imzaladı. 

Ardından öğretmenler günü programının açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptı. Nuhoğlu, “Bizler hayatın her alanı için hizmetler yaptık, çocuklar kadınlar gençler yaşlılar, yaşayan tüm canlılar için. Bütün amacımız Kadıköylülerin daha mutlu, daha rahat, geleceğe güvenle bakabileceği bir kent ve mutlu insanlar yaratmak. Biz bu gücümüzü bilginin nereden nasıl geleceğini öğreten siz öğretmenlerimize borçluyuz. Hepinize çok teşekkür ederim.” Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da Kadıköy Belediyesi’ne böyle bir organizasyon yaptığı için teşekkür ederek, tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Kaya, şunları söyledi: “Eğer bu ülkede bugün cumhuriyet ayaktaysa, Kadıköy  dünyanın en iyi belediyelerinin 43. Sırasındaysa, bu öğretmenlerin Kadıköy’e dokunuşu, öğretmenlerle Kadıköy belediyesinin buluşması sonucudur. İnsani kalkınma endeksinin hazırladı raporda 1831 belediye içinde 2. sıradaysa yine sizin imzanız var, çünkü sizin okuttuğunuz sizin yetiştirdiğinin bir belediye başkanınız var. Bu başkanımız size ne yapsa azdır. Siz de başkanımıza ne kadar teşekkür etseniz azdır.”

90’lı yıllardan bu yana Türk popunun önemli temsilcilerinden Aşkın Nur Yengi, Kadıköy Belediyesi’nin konuğu olarak şarkılarını öğretmenler için seslendirdi. Yengi, unutulmaz şarkılarıyla eğitimcilere keyifli bir gece yaşattı. Öğretmenler Günü konserinde, Başöğretmen Atatürk’ü de unutmayan sanatçı, “Atatürk olmasaydı bugün burada, bu muhteşem atmosferde olamazdık.” dedi.

HALK EĞİTİM’DE ETKİNLİK

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği 24 Kasım Öğretmenler Günü programı Kadıköy Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda kutlandı.

Programa,  Kaymakam Dr. Mustafa Özarslan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şengün, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hacı Hasan Kozan ve kamu kurum amirleri ile öğretmenler katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel hazırlanan resim sergisi açılışından sonra kutlama programına geçildi.  Program,  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Öğretmen Marşı'nın okunması ile devam edildi. Protokol konuşmalarının ardından Kadıköy ilçesi okullar arsında düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren okul ve personele kupaları verildi. Erenköy Kız Anadolu Lisesi korosu ve sahne gösterisi ile devam eden program Öğretmenler Günü temalı ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.


ARŞİV