Kadıköy, canlanan mekânlarını seçti

Tasarım Atölyesi Kadıköy’ün organize ettiği “Kıyı-Köşe 2014 Programı” sona erdi.

06 Haziran 2014 - 09:54
Kadıköylülerin ilçede canlanmasını istedikleri alanlarını seçmesiyle başlayan Kıyı Köşe-2 programına 124 tasarımcı 76 proje ile katıldı. Tasarımcılar, halk ve Belediye Meclisi oyları ile seçilen projeler arasından, program kriterlerine (10.000 TL uygulama/üretim bütçesi kriteri) uygun olan 5 proje ödüle layık görüldü. Ödül töreni 29 Mayıs’ta Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Belediyesi çalışanları ve Kentsel Strateji yöneticilerinin katılımıyla TAK’ın Yeldeğirmeni’ndeki mekânında gerçekleşti. Kıyı Köşe-2 ödül töreninde benimsenen tasarımların tasarımcılarına ödüllerini takdim eden Nuhoğlu “Eğer gelecekle ilişkili bir vizyonunuz, bir fotoğrafınız, bir hayaliniz yoksa geleceği yakalayamazsınız…” dedi.
Kıyı Köşe-1 ve Kıyı Köşe-2 programlarında üretilmiş projeler Kadıköy Belediyesi tarafından değerlendirilerek önümüzdeki aylarda uygulamaya geçirilecek. Bir sonraki Kıyı Köşe Programı ise ilerleyen günlerde TAK tarafından ilan edilecek. Kıyı Köşe Programı için proje alanı önerilerinizi [email protected] adresine gönderebilirsiniz.
Yaratıcı ve uygulanabilir fikir ve tasarımları ile program şartlarını sağlayarak en çok oy alan projelerle ödül alan tasarım ekipleri şöyle;
-Proje Alanı 1: Ediz Akyalçın - İpek Baycan Glaister - Rezzan Çökelek - Şule Ertürk Gaucher
-Proje Alanı 2: Irmak Kalkan
-Proje Alanı 4: -trak Asena Gürmeriç - Özgün Gürsürer
-Proje Alanı 5: Barlas Ertürk - Ethem Aybar - Hazer Sarıçetin - Irmak Kalkan - Mete Keskin
-Proje Alanı 8: BUDA Mimarlık
Etiketler; tak

ARŞİV