‘Kadıköy Deklarasyonu' hazırlanıyor

Yerel yönetimlerin karar alma sürecine halkın katılımını sağlamak, ilçenin önemli alanlarına sahip çıkmak amacıyla yola çıkan Kadıköy Kent Konseyi, Kadıköy Deklarasyonu hazırlama çalışmalarını sürdürüyor.

10 Mart 2011 - 11:08

Kadıköy'e sahip çıkmak, yerel yönetimlerin karar alma süreçlerine daha fazla kesimin katılımını sağlamak, Kadıköy’ü dil, din, ırk, sınıf, cinsiyet ayrımı gözetmeden birlikte yönetmek, çağdaş, katılımcı, uygar bir yapı oluşturmak, kentlilik bilincini ve kültürünü geliştirmek amacıyla faaliyetler yürüten Kadıköy Kent Konseyi, “Kadıköy Deklarasyonu” hazırlıyor.
“Bizler Kadıköy kentinin kültürel kimliğine zarar verecek ve kamu yararı olmayan rant odaklı imar faaliyetlerine karşı çıkıyoruz. Kadıköy’ün simgesi olan kültürel mirasların yanı sıra sosyal yaşantısında belleklerde yer etmiş alanlarımızı çok öenmsiyoruz” denilen taslak metinde, Haydarpaşa Garı, Tarihi Kuşdili Çayırı, Hasanpaşa'daki Tarihi Gazhane Binası, E-5 kenarı Merdivenköy mevkiindeki Devlet Malzeme Ofisi arazisi, Bağdat Caddesi üzerindeki Tarım İl Müdürlüğü ile Rıhtım'daki Et Balık Kurumu arsası gibi yerlerin değerine ve önemine dikkat çekildi. Taslak metinde, bu önemli yerlerin geleceğine yönelik hazırlanan ve hazırlanmakta olan planlarda kent mirası ve kamu yararı gözetilmesi için ilgili kurumlara çağrı yapılıyor. Sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarına gönderilerek, katkı istenen taslak metin, yakın zamanda son halini alacak. Kadıköy Deklarasyonu, daha sonra da internet ortamında ve Kadıköy'ün çeşitli yerlerinde kurulacak olan standlarda imzaya açılacak. Toplanan imzalar ise ilgili kurumlara gönderilerek, gereğinin yapılması istenecek.

Gökçe UYGUN


ARŞİV