Kadıköy'de bir Gaziantepli

Kadıköy’ün simgeleşmiş bir mekânına gidiyoruz bu hafta sizlerle. Birçok yerde şubesi olan otantik bir Antepli’ye; Dürümcü Emmim’e…

22 Ekim 2015 - 12:09
Esma BAYRAKTAR
Kadıköy’ün simgeleşmiş bir mekânına gidiyoruz bu hafta sizlerle. Birçok yerde şubesi olan otantik bir Antepli’ye; Dürümcü Emmim’e… Gaziantep lezzetini İstanbul’a taşıyan çok eski bir marka olan Emmim, lezzetinin yanı sıra 24 saat hizmet vermesiyle ünlü.
Sahibi Mehmet Bey’in gönlünü, yüreğini koyduğu lezzet aşkı burada hayat buluyor. Gaziantep mutfağındaki tüm lezzetleri burada bulabilirsiniz. Malzemeler tabii ki yerinden geliyor. Kebabından içli köftesine, büryanından turşusuna kadar her şey Antep tadında.
Şaşırtıcı bir mekândır Emmim. Yan yana binaların alt katlarını salonlarına katarak gelenlere rahatlık imkânı sağlamış. Yazın sokağa taşan masalarda herkes birbiriyle sohbet ederek kaynaşır. Bir bakmışsınız davullu zurnalı bir gelin damat uğrar; herkesi halaya katar, yemeklerini yer giderler… Gece Kadıköy’ün herhangi bir yerine eğlenmeye giden herkesin son durağı illa ki Emmim’dir. Buradaki çorbalar bile bir başka lezzettedir. Büryan, mercimek, kelle paça, ayak paça, işkembe, tuzlama hepsi birbirinden leziz çorbaların tadını, daha çok gece yarısından sonra evlerine gitmeden buraya uğrayanlar çıkarır. Mehmet Bey Antepli babacanlığıyla herkesi ağırlayıp mutlu göndermeyi adet haline getirmiştir. Afiyet olsun.

Adres: Hasanpaşa Mah, Mahmut Baba Sok, No 9, Kadıköy Tel: 0216 3481886/ 0216 3309556


ARŞİV