KADIKÖY'DE BİR IRAKLI: NOİR

Gene yollardayız. Havada üşüten bir güneş olmasına rağmen yağmur olmaması işimizi kolaylaştırıyor. Bu hafta da Bağdat Caddesi taraflarındayız.

10 Aralık 2015 - 12:52
Esma BAYRAKTAR
Gene yollardayız. Havada üşüten bir güneş olmasına rağmen yağmur olmaması işimizi kolaylaştırıyor. Bu hafta da Bağdat Caddesi taraflarındayız. Şaşkınbakkal’da adının dikkatimizi çektiği bir mekâna giriyoruz. Yeni açılmış belli. Yeni dekor yeni masalar sandalyeler…
Pırıl pırıl servis elemanlarıyla hoş bir havası var. Önce kış bahçesinden giriyoruz. Çok şık ve rahat bir dinlenme bölümüyle karşılaşıyoruz. Geniş koltuklar, kanepeler, rahat bir sehpa; sizin anlayacağınız özel bir köşe… Yumuşak bir kavis çizerek devam eden kış bahçesi salonu 60 kişilik. Buradan açılıp kapanan camlarla ayrılan kapalı salona geçiyoruz. 30 kişiyi rahatlıkla ağırlayabilen siyah rengin hâkim olduğu şık bir salonla karşılaşıyoruz.
Genç bir beyefendi yanımıza yaklaşıyor, kendini tanıtıyor; mekânın sahibi olduğunu öğrendiğimiz Ali Kırdar, hemen babasıyla da tanıştırıyor bizi ve hikâye başlıyor…

SAVAŞTAN KAÇAN AİLE
Ülkeleri Irak’taki savaştan kaçıp Türkiye’ye yerleşmek zorunda kalan Kerküklü bir ailenin hikâyesi bu. Ali Kırdar, “Ben Lütfü Kırdar’ın yeğeniyim” diye söze başlıyor ve devam ediyor: “Dedem Kerkük’ün en zengin tüccarıydı. Babam da ülkenin en ünlü avukatlarındandı. Ben de avukatım aslında.”
Ülkelerinde mutlu yaşarlarken savaşın berbat yüzü binlerce insan gibi bu aileyi de yerlerinden yurtlarından etmiş. Başka diyarlara sürüklemiş: “Savaş kötü, her şeyi mahvediyor bir anda. Ama bizim bir şansımız vardı. Bildiğimiz bir ülkeye gelerek yabancılık çekmedik. Biz Türkiye’yi çok seviyoruz.” diyor Kırdar.

NOİR KÖFTE’Yİ TADIN
Türkçeyi de anadili gibi konuşan baba-oğul ile bir masaya oturuyoruz. “Kerkük’ten lezzetler var mı?” diye soruyorum. Kırdar “Ustamız dünya mutfağından en güzel lezzetleri seçerek bir tarz oluşturdu. Hepsi birbirinden nefis” diye yanıtlıyor. Usta hemen masamıza geliyor ve bize çok özel bir köfte sunuyor; adı Noir Köfte. Muazzam lezzetin yanı sıra sunum da başka bir şölen. Hem damağa hem göze hitap ediyor Noir. Kullandığı bütün servis gereçleri çok özel yaptırılmış. Çay bardakları, kahve fincanları bile özel tasarım. Farklı lezzetteki bir çorbayı özel tasarım bir kasede içerken bitmesin istedim adeta.
Noir, kahvaltıda da çok iddialı. İki çeşit kahvaltı veriyor ve fiyatları çok uygun. Biri serpme, diğeri kahvaltı tabağı şeklinde. Kesenize göre hareket etme olanağı var. Ayrıca menemen, sigara böreği, omlet, kayganayla zenginleştirebileceğiniz kahvaltıda sınırsız çay da cabası. Pazar sabahları verilen brunch saat 15.00’e kadar uzayabiliyor.

ULAŞIMI RAHAT
Merdivenle inilen alt salonu geziyoruz. Burası da 30 kişilik rahat bir salon. Daha çok gençlerin oyunlar izlediği bu salonda özel davetler, doğum günleri yapılabilir. Bağdat Caddesi ile Sahil yolunun arasında olması ulaşım açısından çok rahat edilecek bir konuma getiriyor Noir’i. Otoparkı yok ancak çok yakınında küçük bir otopark ve vale hizmeti bulunuyor. Hafta arası veya hafta sonu rahatlıkla gidip değişik lezzetleri özel servisle alabileceğiniz şık bir mekan olan Noir’e bir uğrayın deriz. Afiyet olsun.
Adres: Şaşkınbakkal Kazım Özalp Sok. Yalman Center No. 60/B Kadıköy / 0216 356 62 19

 

ARŞİV