Kadıköy'de bir tatlı huzur

Şiir ve şarkılara konu olan Kalamış ve Fenerbahçe Parkları yaz gelince bir başka güzel oluyor

07 Mayıs 2015 - 16:09

Mustafa SÜRMELİ
Yaz geldi. Parklar yemyeşil, çiçekler rengarenk, ağaçlar ise bir harika. Her dalında bir kuş yaz melodilerini seslendirmeye başladılar bile. Şiirlere, şarkılara konu olan Kadıköy sahilleri ve parkları da insan kalabalıklarıyla dolmaya başladı.

YAZ COŞKUSU
Kısaca Kadıköy yaz gelince bir başka güzel oluyor. Kışın soğukluğu, durgunluğu atılıyor bir kenara, adeta yenileniyor doğa gibi insanoğlu da.
Tıpkı Münir Nurettin Selçukun unutulmaz dizesi, Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamıştan. misali Kadıköylüler de sahil parkı Kalamış ve Fenerbahçeye akın ediyor şu günlerde.
Uzun geçen kış ve soğukların ardından, sıcak günlerin gelmesiyle Kadıköylüler yemyeşil, rengarenk parklarda kuş cıvıltıları eşliğinde ağaç gölgeliklerinde piknik yapmaya başladılar.
Özellikle hafta sonları piknikçiler çoluk çocuk ailecek parkın yolunu tutuyorlar öğlen saatlerine doğru. Kimi de kahvaltısını çay simit eşliğinde oturduğu bir bankta ya da çimenlerin üzerinde yapmayı tercih ediyor. Ne de olsa temiz hava yemyeşil bir park ve uzun süredir beklenen güneşli.
Kadıköy Belediyesi temizlik, park ve bahçeler müdürlüklerine bağlı ekipler de parklarda temizlik ve bakım çalışmalarını neredeyse tamamladı.


KUŞ VE ÇOCUK SESLERİ
Kentin yemyeşil parkları, çocuk ve kuş cıvıltılarıyla doldu. Aileler, gençler, çocuklar keyifli park yürüyüşlerine başladılar.
Güneşi ve yemyeşil parkları değerlendiriyoruz. Kadıköy Belediyesi bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz diyen Hakan Koray da çocukları Hazan ve Savaş ile ailece çok sık Kalamış Parkını tercih edenlerden. Yeşilliği, sakinlik ve rahatlığı çok sevdiklerini belirten Koray, çeşme ve çocukların gelişimine katkı sağlayacak sosyal aktivite alanlarının parklarda yaygınlaşmasını istedi.

SAHİLDEKİ KOKU SORUNU
Asuman Koray da sıcağı ve muhteşem park ortamının keyfini torunları ve oğluyla birlikte çıkardığını söyledi. Parkta vakit buldukça spor yaptığını, doğanın, her şeyin güzel olduğunu belirten Neco Güven, sahildeki kokunun bir an önce giderilmesini istedi.
Meral Şentürk, Parkın her şeyiyle çok güzel olduğunu, belirterek, Burası İstanbulda Anadolu yakasının güzel bir yeri. Ailece buradayız. Kızım ve torunlarımla. Yeşil ve renkli bir park. Doğal, rahat, çocukların oynayabileceği, büyüklerin oturabileceği bir ortam. Güvenli. Kalamış ve Fenerbahçeyi seviyorum dedi.

ŞAMPİYON PARK GEZMESİNDE
Kadıköy Kazım İşmen Lisesinde öğrenciyken 2001de atletizm 100 metrede dünya liselerarası atletizm şampiyonu olduğunu belirten Burcu Şentürk ile oğlu ve annesiyle Kalamış Parkı gezmesinde karşılaştık. Herşeyin güzel olduğunu, güvenli olduğunu söyleyen Burcu Şentürk, sık sık güzel havalarda parka geldiklerini belirtti.

PİKNİKÇİLERE MESAJ
Kendisine Münir Nurettin Selçukun Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamıştan dizesini hatırlattığımız Aylin Alpergin de Bizim nefes alma yerimiz burası. Zaten Kalamış çok güzel bir yer. Sık geliyorum. Ben 30 senedir Kalamıştan huzur alıyorum dedi. Tek bir isteği var: Piknikçilerin parkı temiz bırakması.

ARŞİV