Kadıköy'de ‘Bisikletliye Saygı' eylemi

Geçtiğimiz ay bisikletiyle yolda giderken hayatını kaybeden ODTÜ öğrencisi Meril’i anmak için pedal çeviren bisikletseverler, 4 Ağustos Pazar günü de bisiklet yoluna sahip çıkmak için toplanıyorlar.

01 Ağustos 2013 - 11:41

Geçtiğimiz hafta sonu Bağdat Caddesi, özel bir etkinliğe sahne oldu. Meril Çiğdem’i Anma ve 27 Temmuz Bisikletliye Saygı Eylemi, 27 Temmuz Cumartesi günü Bağdat Caddesi Göztepe 60. Yıl Parkı önünde başladı.
ODTÜ İnşaat Mühendisliği öğrencisi Meril Çiğdem Durmuş, 8 Temmuz Pazartesi günü Ankara Angora Bulvarı üzerinde bisikletiyle yol alırken bir aracın kendisine çarpması sonucu henüz 22 yaşında aramızdan ayrıldı. Hem Meril'i anmak, hem de topluma “trafikte bisikletin de en az araçlar kadar hakları olduğunu ve trafikte her zaman saygı gösterilmesi gereken bir ulaşım aracı” olduğunu hatırlatmak için Ankara’da yapılacak olan eylemle eş zamanlı olarak İstanbul’da da düzenlenen “Saygı Turu”, Kadıköy’de gerçekleştirildi.
Cumartesi günü saat 16:00'da Göztepe 60. Yıl Parkı önünde buluşan bisikletçiler, Kadıköy’e doğru pedal çevirdiler. Meril'i ve bugüne kadar bisiklet üzerinde hayatını kaybetmiş olan tüm bisikletlileri belirli noktalarda 1 dakikalık saygı duruşlarıyla anan bisikletçiler, “Arabanın Sahibisin Yolun Değil”, “Trafikte Biz De Varız”, “Bisikletliyi Fark Et”, “Katilim Olma” ve “Yolu Paylaş” yazan dövizler taşıdılar. 
 
PAZAR GÜNÜ DE ETKİNLİK VAR!
Bisikletseverler, 4 Ağustos Pazar günü de Bağdat Caddesi Göztepe’deki 60. Yıl Parkı’nda saat 16.00’da, bisiklet yoluna sahip çıkmak için toplanarak pedal çeviriyorlar.
 
“Bisiklet Yoluna Sahip Çık” adlı sivil bisiklet hareketinin sözcüsü Engin Ertekin, her ayın ilk Pazar günü saat 14:00’te Göztepe Parkı önünde toplanarak eylem yaptıklarını belirterek, “Ancak bu ay havaların sıcak olması nedeniyle buluşma saatimizi 16.00’ya çektik. Parkın önünde buluştuktan sonra Haydarpaşa’ya kadar giderek geri dönüyoruz. Amacımız, bisiklet yolunun yeniden hayata geçirilmesini sağlamak. Tüm bisikletseverleri etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.
 


ARŞİV