Kadıköy'de doğdu, Türkiye'ye yayılıyor

‘Kadıköy'ün alışveriş merkezi’ Kozzy'in Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da şubeleri açılacak.

02 Ocak 2013 - 15:55
 
Gökçe UYGUN
 
Bundan yaklaşık 3 yıl önce, dönemin Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün katılımıyla açılışını gerçekleştirilen Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi (Kozzy), yeni yıla yeniliklerle giriyor. AVM Müdürü Nurettin Kumbasar ile hem aradan geçen 3 yılı hem de Kozzy'in 2013 planlarını konuştuk.
 
-Önce Kozzy'in geçmişi ve bugününden bahsedelim. Kozzy açılalı henüz 3 yıl oldu ama şimdiden 2 ödül kazandınız, değil mi?
Evet. 3. senesini geçiren Kozzy bu süre zarfında önce Türkiye’nin (AMPD – 2010), daha sonra Avrupa’nın (ICSC – 2011) En İyi Alışveriş Merkezi ödüllerini alarak kısa sürede ne kadar başarılı bir proje olduğunu kanıtlamıştır. Özellikle Kadıköy bölgesi semt sakinlerinin alışveriş merkezini sahiplenmeleri ve kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri, ziyaretçilerimizin yarısından çoğunun Kozzy’yi sıklıkla ziyaret etmesinin başarımızın bir başka kanıtı olduğunu değerlendiriyoruz.
 
-Aradan geçen sürede Kozzy'in tanınması, doluluğu, gelişimi nasıl bir seyir izledi?
Kozzy, Kozyatağı’nda binalar arasında görünürlüğü son derece düşük bir lokasyonda kapılarımızı ziyaretçilerimize açtık. Açıldığı tarihten itibaren her geçen gün özellikle Kozyatağı bölgesinin AVM’si olarak yer edinmesinin yanı sıra geçen zamanla bölge dışından da beklentilerin üzerinde bir ziyaretçi kitlesine sahip oldu. Kozyatağı bölgesi dışından; Ataşehir, Göztepe, Suadiye, Bostancı, Maltepe bölgelerinden de ziyaretçiler rahat ve yorucu olmayan konforlu bir alışveriş için Kozzy’yi tercih ediyorlar.
 
-Şu an kaç mağaza hizmet veriyor? Doluluk oranı nedir?
57 mağaza ve 10 stant aktif olarak hizmet veriyor. Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi yüzde 100 dolulukla açılmış olup, şu an itibariyle yalnızca 1 mağazamız marka değişikliği yapıldığı için boş durumda.
 
-Ziyaretçi sayınız nedir?
Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, değişik beğenilere hitap eden 58 seçkin mağazası ile hafta içi 7000 - 9000, hafta sonu 12000 – 15000 kişiyi ağırlıyor. 
 
TİYATROSU OLAN AVM!
 
-Kozzy sadece bir AVM değil. Kültür merkezi ve etkinlikleri ile de öne çıkan bir merkez. Bu etkinliklere ilgi nasıl?
Kozzy, Anadolu yakasındaki bünyesinde tiyatro bulunduran tek alışveriş ve kültür merkezidir. 400 kişilik Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan sahnesinde her gün bir etkinlik gerçekleşiyor. Tiyatro oyunlarının yanında opera, bale, müzikal ve konserlere de yer verilmesi, her cumartesi-pazar öğle saatlerinde sahnelenen çocuk oyunları ve düzenlenen eğitici seminerler ile Kozzy, alışverişin yanında bir kültür merkezi olarak da büyük bir ilgi görmekte ve tiyatronun mevcudiyeti en önemli çekim güçlerimizden birini oluşturuyor. .
 
-Kozzy'in, Kozyatağı semtine ve genel olarak Kadıköy'e ne kattığını düşünüyorsunuz?
Kozzy, Kozyatağı ve çevresinde yaşayan insanlara evlerinin bir parçasıymış gibi rahatça gelebilecekleri, zaman geçirebilecekleri, yorulmadan keyifli bir şekilde alışveriş yapabilecekleri bir yaşam merkezi olarak hizmet veriyor. Ama bundan da önemlisi özellikle bünyesinde bulundurduğu tiyatro ve sergi alanları ile ön plana çıkmakta olup, ziyaretçilerinin kültür-sanat alanındaki beklentilerini karşılayarak Anadolu yakasındaki alışveriş, çocuk eğlence, sinema ve tiyatro aktivitelerini bir arada bulma imkanı sağlayan gerçek anlamda yaşayan ve yaşatan tek alışveriş merkezidir. 
 
-Kurulurken hedefleriniz neydi? Bu hedeflerin ne kadarına ulaşılabildi?
Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi, yerleşimin yoğun olduğu Kozyatağı’nda, modern mimari tasarım ile hayata geçirilen bir semt alışveriş merkezi. Bulunduğu lokasyondan ve hitap ettiği müşteri profili açısından yapımından açılışına ve mağaza seçimine kadar bu özellikleri göz önünde tutuldu. Ziyaretçilerin şehir stresinden uzak, yürüyerek gelebilecekleri, sıcak ve samimiyetin ön planda olduğu bir AVM yapmak ilk hedefimizdi. Müşterilerin Kozzy’den içeri girdiğinde kendilerini odak noktası hissetmeleri ve mağazaları kolaylıkla görebilecekleri mimari yapısını oluşturmak da planlarımız arasındaydı. Şu anda baktığımızda bütün belirtilen hususların gerçekleştiğini ziyaretçilerimizden gelen olumlu tepkilerden anlayabiliyoruz. Bunların yanında Rönesans grubunun her zaman önem verdiği sanata, kültürel katkılarda bulunabilmek adına da çalışmalar yapıldı. Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi 400 kişi kapasiteli Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi ile tiyatroseverlere, 9 salonlu Avşar sinemaları ile de sinemaseverlere hitap ediyor. Çocuklu aileleri de unutmayan Kozzy; Playland, Toyz’z Shop gibi mağazaları ve düzenli olarak gerçekleştirdiği çocuk etkinlikleri vasıtasıyla bu alanda da ihtiyaçlara cevap verebiliyor. Bütün bu özellikleri bir araya getirdiğimizde alışveriş, sinema, tiyatro ve çocuk eğlenceyi bir arada sunan az sayıda AVM’lerden biridir.
 
-Kozzy yeni şubeler açmayı planlıyor mu?
Rönesans Holding’in AVM yatırımları devam ediyor. 2013 yılında Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da 3 yeni alışveriş merkezini daha ülkemize kazandıracak. Sözü geçen alışveriş merkezleri, seçkin markalarla açılacak olup yer aldıkları şehirlere her anlamda olumlu katkılar sağlayacağı değerlendiriliyor.
 
-Yeni Kozzy'lerin, mevcut olandan farkları neler olacak?
Rönesans Holding’in Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da açacağı yeni alışveriş merkezleri kiralanabilir alan büyüklüğü yönünden Kozzy’den oldukça büyük olarak inşa ediliyor. Anılan nedenle, açıldıkları şehrin tamamının yanında, bulundukları bölgeye (Karadeniz, Güneydoğu Anadolu) hizmet verecek kapasitede olacaklar.
 
-Yeni yılda Kozzy'de neler olacak? Düzenlenecek etkinlikler hakkında detaylı bilgi verir misiniz?
Kozzy’de uzun vadede özellikle misafirlerimizin çoğunluğunu oluşturan kadın ve çocuklarımız için çeşitli projeler ve etkinlikler planlanmakta olup, Kozyatağı semti için ise çeşitli kurumlarla beraber ortak sosyal sorumluluk projelerine yoğunlaşılacak. Kısa vadede ise ziyaretçilerimiz, canlı müzik eşliğinde alışveriş yaparken, yetişkinlere yönelik düzenlenen ebru, cam üfleme, çocuklara yönelik düzenlenen kurabiye, mozaik, bez torba yapımı gibi eğitici ve öğretici workshoplara katılarak kaliteli zaman geçirebilecek. Aynı zamanda, ücretsiz pilates, seramik, ahşap boyama, İngilizce ve benzeri kurslara katılarak hobilerini hayata geçirme fırsatı bulabilecekler. Kozzy, alışveriş karşılığı hediye ettiği konser, tiyatro biletleriyle misafirlerine alışverişin yanı sıra sosyal aktivitelere katılma imkanı da sunacak.
 
 



ARŞİV