Kadıköy'de öğretmenler günü kutlaması

Öğretmenler Günü nedeniyle Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Can Dündar son kitabını öğretmenler için imzaladı, Edip Akbayram da unutulmaz bir konser verdi.

29 Kasım 2012 - 11:32

Kadıköy Belediyesi, Bostancı Gösteri Merkezi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Kadıköylü tüm öğretmenlerin davetli olduğu 24 Kasım Cumartesi günü düzenlenen kutlamada salon tamamen doldu, öğretmenler etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, sözlerine tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dilekleriyle kutladığını belirterek başladı. Öğretmenlere, “Çağdaş bir toplum olma yolunda verdiğimiz mücadelenizde karşınıza çıkarılan engelleri aşmada sizlere başarılar diliyorum” diye seslenen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilgilerle beslenen özgür, düşünen ve üreten birey yaratma çabalarınız er geç başarıya ulaşacaktır. Bu nedenle eğitim uğruna verilen hizmetler kutsaldır. Sistem, eğitimi kuşatmakta ve ulusal hedeflere ulaşılmasını engellemektedir. Sistem, özgür birey yerine, itaatkâr insan yetiştirmeyi, sindirmeyi ve susturmayı amaçlıyor. Dünyada ve ülkemizde kan akarken barışı söylemeliyiz. Savaş yerine barışı öne çıkaracak akıllara ihtiyaç var. Can Dündar biraz sonra sizlere hitap edecek. TV’leri ve gazeteleri, o’na ve birçok demokrat aydına yasakladılar. Muhalif karikatüristler, gazeteciler, televizyoncular kovuluyor. Biz de gönlümüzü onlara açtık, sizler de kucakladınız. Baskı ve zulüm aldı yürüdü. İşte tam da bu ortamda korkmayacağız, susmayacağız, yılmayacağız, başaracağız. Konuşmamı, Atatürk’ün ‘Öğretmenler! Cumhuriyet sizden düşünceleri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ sözleriyle bitirirken, Başöğretmen Atatürk’ü, ebebiyete intikal etmiş değerli öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi saygıyla anıyor, sizlere başarılar ve mutluluklar diliyorum.”


CAN DÜNDAR KİTAP İMZALADI, EDİP AKBAYRAM KONSER VERDİ
Kutlamada, gazeteci-yazar Can Dündar, öğretmenlere Kadıköy Belediyesi’nin armağanı olan “Aşka Veda” adlı son romanını imzaladı. Yaklaşık 3 saat süreyle sırada bekleyen öğretmenlerin kitaplarını imzalayan Can Dündar, Kadıköy’e gelmekten son derece mutlu olduğunu vurgulayarak, imza etkinliğinden önce Feneryolu’nda oturan ilkokul öğretimenini ziyaret edip, elini öpme fırsatı yakaladığını söyledi. Dündar, öğretmenlerin insan hayatını şekillendirmede çok büyük katkılarının olduğunu da belirterek, “Ben hep iyi öğretmenlere düştüm. O yüzden bugün buradayım” dedi. Sevilen yorumcu Edip Akbayram de en beğenilen şarkılarını öğretmenler için seslendirdi. Edip Akbayram’a söylediği şarkılarda salondaki öğretmenler de eşlik etti.


ÖĞRETMENE VEFA

Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Zekeriya Çakır, Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde tedavi oluyor. Öğrencileri de Çakır’ı sık sık ziyaret ederek, sağlık durumunu yakından takip ediyorlar. Çakır’ın, Öğretmenler Günü’nde bir ziyaretçisi daha vardı. Başhekim Dr. Osman Sümengen, Çakır’ı ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı ve bir an önce sağlığına kavuşması dileğinde bulundu.


ARŞİV