Kadıköy'de Hayvanlar Günü çok renkli

Kadıköy Belediyesi, Hayvanları Koruma Günü’ne özel iki etkinlik düzenledi. 2 Ekim’de Moda Parkı’nda yapılan konserin ardından 4 Ekim’de Ziverbey’in kedisi Tombili’yi ölümsüzleştirecek heykel açıldı

06 Ekim 2016 - 14:09
Kaan DERTÜRK
Kadıköy Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü için hayvanseverlere çifte mutluluk yaşattı. Moda Parkı’nda 2 Ekim Pazar günü saat 13.00’te başlayan etkinlikte sanatçı Nicole Rona ve Barlas, hayvanlar için konser verdi. Şarkıların hayvanlar için dile geldiği konserin yanı sıra bir de kermes düzenlendi. Kadıköy Belediyesi’nin, “Satın Alma Sahiplen” projesi kapsamında gerçekleşen kermeste sokak hayvanlarına dikkat çekildi. Kermesten toplanan tüm para da sokak hayvanları yararına kullanıldı.
Moda Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe dair Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Teoman Aslan ile konuştuk. “Her şey hayvanlara karşı farkındalık yaratmak için.” diyen Aslan, ‘Satın Alma Sahiplen’ kampanyasının devam edeceğini söyledi. Moda Parkı’nın konser için uygun bir nokta olduğunu belirten Aslan, şöyle devam etti: “Hayvanlar Günü için özel bir etkinlik düzenledik. Etkinliğin özellikle Moda Parkı’nda yeşille iç içe bir alanda olmasını amaçladık. Hayvan gönüllüsü olan Nicole Rona ve Barlas şarkıları ile etkinliğe renk kattılar. Kermesimizde 11 standımız gönüllü olarak yer alıyor. Gün sonunda toplanan tüm para, hayvanlar yararına kullanılacak. Kadıköylülere bol müzikli bir pazar diliyorum.”

TOMBİLİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ
Kadıköy Belediyesi’nin teklifi üzerine ‘delikanlı’ kedi Tombili’nin heykelini yapan heykeltıraş Seval Şahin eserini tamamladı. Şahin tarafından yorumlanan heykel, Ziverbey’in kaldırımlarında unutulmaz pozunu verdiği Güleç Sokak’a dikildi. Tombili’yi ölümsüzleştirecek heykelin resmi açılışı ise 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Başar Necipoğlu, Kentsel Tasarım Müdürü Mukadder Çetiz ve Veteriner İşleri Müdürü Teoman Aslan’ın katılımıyla gerçekleşti. Tombili’nin heykeline, mahalleli yoğun ilgi gösterdi.
Tombili’nin heykeliyle ilgili konuştuğumuz Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Başar Necipoğlu, yaklaşık 17 bin hayvan dostunun sosyal medya üzerinden yapılan çağrı sonucu çalışmalara başlandığını belirterek, “Projemizin sahibi hayvansever vatandaşlarımızdır. Kadıköy, bilindiği üzere hayvan dostu bir ilçemiz. Binlerce hayvan gönüllüsü ile farkındalık projelerini yapmak bizleri mutlu ediyor. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde de mahallemizin kedisi Tombili’yi ölümsüzleştirerek hem farkındalık yaratmayı hem de hayvan dostlarımızı mutlu etmeyi amaçladık. Kadıköy’ün hayvan sevgisinin tüm Türkiye’ye yayılmasını diliyorum.” dedi.

“İYİ Kİ YAPMIŞIM”
Heykeltraş Seval Şahin ile eserinin tam yanı başında söyleştik. “Açılışı söz verdiğimiz tarihte yapabildiğimiz için çok mutluyum.” diyen Şahin, Tombili’nin heykelini yapmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.  Heykelin, sokak hayvanları için farkındalık yaratacağını söyleyen Şahin, “Kadıköy Belediyesi ile aldığımız ortaklaşa karar ile 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nün açılış için en uygun tarih olacağına kanaat getirdik. Çalışmamla ilgili olumlu tepkiler alıyorum. İnsanlar heykele baktıklarında gülümsüyorlar. Mutlu yüzleri görmek beni fazlasıyla memnun ediyor. İyi ki Tombili’nin heykelini yapmışım diyorum. Her anından keyif aldığım bir çalışma oldu.” diye konuştu.
Açılışa Zühtüpaşa Mahalle Muhtarı Harika Develioğlu da katıldı. Mahallesinin bir ‘kedi cenneti’ olduğunu söyleyen Develioğlu, “Benim çevrem kedi doludur. Günde yaklaşık 80 kedi besliyorum. Tombili de mahallemizin neşesiydi. Kasabımız onu hep beslerdi. Ölüm haberini alınca çok üzüldüm. Fakat şimdi ise onu ölümsüzleştirecek heykel tam karşımızda. Tombili’nin hatırasını gördüğüm için çok mutluyum. Kadıköy Belediyesi’ne ve heykeltıraş Seval Şahin’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Etiketler; tombili

ARŞİV