Kadıköy'de çocuk olsaydım...

Yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de yaşamanın bir ayrıcalık olduğu Kadıköy, bebeklikten gençliğe kadar eğitimden spora sanattan kültüre dek pek çok alanda ücretsiz hizmetler sunuluyor.

20 Nisan 2011 - 11:50

“Şimdi İstanbul’da olmak vardı…” diye devam eder Şanar Yurdatapan’ın o meşhur şiiri. İstanbul’a dair özlemleri anlatır her mısrasında. Şair, yapmak isteyip de yapamadıklarını, görmek isteyip de göremediklerini öyle yalın, öyle duygusal anlatır ki, hiç görmemiş olanların bile görmek istediği bir yer olur zihinlerde İstanbul. Bir çocuk için de öyle bir kenttir Kadıköy. Hiçbir çocuk gelip, görüp, gezip, oynayıp ayrılmak istemez yemyeşil parklarından, az bulunur mekânlarından. Hele güneşli bir yaz havasında mavi deniz ve gökyüzü arasında, martı sesleri eşliğinde esen deniz melteminin hafif serinliğiyle anne ve baba elinden tutup gezmek yok mudur kordon boyunca… Ya da bir kültür merkezinde bir çocuk oyunu izlemek… Hatta çocuk sanat merkezinde kâh resim yapmak, kâh müzik dinlemek, doyasıya eğlenmek… Şairin dediği gibi dolmuşa çek dostum deyip, Kadıköy’ü baştan başa dolaşmak. Kadıköy’de yaşamak bir çocuk için rüya gibi olsa gerek…

Etüt merkezleri, Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi, Çocuk Sanat Merkezi, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, kültür merkezleri, park ve bahçeleri, seçkin okulları; en önemlisi de çocukları çok seven, çocuk odaklı projeleriyle çocukların çok sevdiği bir kişi haline gelen Belediye Başkanıyla Kadıköy çocuklar için tam bir oyun, eğlence atölyesi. Kadıköy Belediyesi tarafından düşünülen, düşünülmekle kalmayıp hayata geçirilen kurumlar, mekânlar 2011 Türkiye’sinde binlerce çocuğa eğitim, kültür, sağlık, eğlence, spor ve daha birçok imkân sunuyor. Örneğin Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde yüzlerce çocuk sanatla tanışıyor, enstürümanlarla müziğe adım atıyor. Yaylı Çalgılar ve Gitar Çocuk Orkestraları konserlerine başlamış bile.
Bu projeler gerçekleşirken engelli çocuklarımız da unutulmuş mu? Tabi ki hayır… Onların da sağlık hizmetlerinden faydalanması azami düzeyde hedeflenmiş. Perküsyon ve vurmalı sazlarla müzikle tanışmaları sağlanmış. Ya kimsesiz çocuklarımız… İşte Kadıköy Belediyesi burada da farkını göstermiş, bu yavrularımızın da sanatla, baleyle, tiyatro ile kısacası sanatla tanışması sağlanmış. Köklü bir kurum olan Kadıköy Belediyesi’nin sıcaklığını onlara hissettirmek, topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak hedeflenmiş. Kadıköy Belediyesi çocuklar için daha çok proje gerçekleştirmenin gayreti içinde. Kim bilir önümüzdeki günlerde daha çok ses getirecek yeni projeler Kadıköy’de çocuklar için hayata geçebilir.

ÖZGÜRLÜK PARKI'NDA ŞÖLEN

Kadıköy Belediyesi her sene olduğu gibi bu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da büyük bir şenlikle kutluyor. 23 Nisan Cumartesi günü Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda 13.00'te Kadıköy Belediyesi Maskot Bando Takımı'nın gösterisiyle başlayacak olan etkinlikler, DJ müzik performansı, oyunlar ve yarışmalar ile sürecek. Geleneksel şenlikte, İlhami Ertem İlköğretim Okulu ve Anabilim Okulu'nun gösterileri olacak, Bosna Hersek ve Endonezya’dan gelecek onlarca yabancı çocuk da gösteri sunacaklar. Şenlik kapsamında, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nde eğitim gören çocuklar bale ve modern dans gösterisi sunacaklar, şarkılar, türküler seslendirecekler.
Akşam 18.00'e dek sürecek olan şenlikte, tüm gün boyunca boyama etkinlikleri, ücretsiz aktiviteler olacak, Çocuklar, dev şişme oyun parkurlarında animatörler eşliğinde keyifli bir gün geçirecekler, sürpriz hediyeler kazanma imkanı bulacaklar.


ARŞİV