Kadıköy'de Çocuk Şenliği vardı

Okan Üniversitesi–Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaklaşa olarak ‘Kadıköy Çocuk Oyunları Şenliği’ düzenledi.

13 Haziran 2013 - 14:19

Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Okan Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen “Kadıköy Çocuk Oyunları Şenliği”, 19 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe Spor Kulübü Dereağzı Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
Bu çalışma ile Türkiye’de ilk defa bir üniversite ile bir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ana sınıfları ve ilköğretim birinci sınıfların içinde bulunduğu bir projede biraraya geldi.
Sekiz hafta süren ve Kadıköy ilçesinin 12 İlköğretim okulunun ana sınıfı ve birinci sınıflarında uygulanan bu projede amaç; erken yaşlarda eğitim hayatına atılan çocuklarımızın akademik açıdan başarılı olmaları için kimi zaman gözden kaçırılan oyun oynama ihtiyaçlarına dikkat çekmekti. Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programının 130 kişilik ikinci sınıf öğrenci ekibince hayata geçirilen sekiz haftalık çalışmada okullar ziyaret edilerek, çocuklar birbirinden keyifli oyunlarla tanıştırıldılar. Okan Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Öğr. Gör.Seray Toksöz çalışmayla ilgili görüşlerini; “Sınıf öğretmenleriyle mezun öğrencilerimiz arasında karşılıklı bilgi akışının sağlandığı ve Türkiye’de ilk kez bu formatta gerçekleştirilip özveriyle hazırlanan çalışmanın, oyun oynama arzusuyla dolu olan çocukların eğitim gördüğü kurumlarımız için de iyi bir örnek olacağını düşünüyorum” sözleriyle dile getirdi.
Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri de duygularını “Miniklerimizin her hafta bizleri keyifle beklemeleri, öğretmenler ve müfettişlerden aldığımız övgü dolu sözler ve öğretmen olma yolunda böylesine keyifli bir projenin içinde yer almak, bizleri miniklerimizi hayallerindeki kadar eğlenceli oyun tecrübeleriyle tanıştırma konusunda daha da yüreklendirdi” sözleriyle ifade ettiler. Öğrenciler ayrıca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını da kutlarken, bu çalışmayla geleceğin gençlerinin hayatlarına renk katmanın önemine de vurgu yaptılar.
Şenliği, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar Kadıköy Gençlik ve Spor İlçe MüdürüZafer Batar Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Dekid ve Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kahrimangibi önemli isimler de yer aldı
Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, şenlik açılışında yaptığı konuşmada, vakıf üniversitelerinin fildişi kulelerinden inerek halkla bir araya gelmelerini sağlayan proje ile ilgili memnuniyetlerini dile getirerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okan Üniversitesi’ni kutladı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ise projenin İlçe Milli Eğitim ile üniversiteler arasında yapılması dolayısıyla bir ilk olduğunu; uluslararası çerçevede devam ettirilmesi konusundaki isteklerini belirtti. Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kahriman da gençlerin emeklerinin ürünü olan bu projenin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapılmış olmasının, onların sosyal sorumluluk motivasyonlarını artırma anlamında büyük öneme sahip olduğu görüşünü, davetlilerle paylaştı.
Eğitim süreci içerisinde oyuna vakit bulamayan ya da yetişkinler tarafından oyun ihtiyaçları göz önünde bulundurulmayan çocukların, bu ihtiyaçlarına yönelik toplumsal duyarlılığı artırma amacı taşıyan şenlikte, Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı’nın 130 ikinci sınıf öğrencisi, mezuniyet projeleri kapsamında yaptıkları çalışmalarını, katılımcı okulların öğrencileriyle oynadıkları oyunlarda sergilediler. Çocukların velileri ve sınıf öğretmenlerinin de katılımlarıyla gerçekleşen oyun şenliğinde, ilköğretim ve anasınıfı öğrencilerinden 500 çocuk, Okan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileriyle oyun oynadılar.
Bu oyunlar, sekiz hafta boyunca Okan Üniversitesi öğrencileri tarafından çocuklara öğretildi. Şenlik sırasında oynanan yarışmalı oyunlara katılan tüm öğrenciler, şenlik sonunda katılım madalyaları ile ödüllendirildiler ve şenliğe 10. Yıl marşımız ile son verildi. Şenlik böyle bir günde yapılarak, birer eğitimci adayı olan genç öğrencilerimizin, hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı anlamlı bir şekilde kutlamalarına öncü olunmuş, hem de gelecekteki mesleki formasyonlarına önemli bir katkıda bulunmuştur.

PROJEYE KATILAN OKULLAR
30  Ağustos İlkokulu, Doktor Sait Darga İlkokulu, Erenköy İlkokulu, Faik Reşit Unat İlkokulu, Göztepe İlkokulu, Hüseyin Ayaz İlkokulu, İkbaliye İlkokulu, İlhami Ahmet Örnekal İlkokulu, Kaptan Hasanpaşa İlkokulu, Moda İlkokulu, Münevver Şefik Fergar İlkokulu, Semiha Şakir İlkokulu

ARŞİV