Kadıköy'de örnek komşuluk

Sahrayıcedit’te 56 dairelik apartmanın sakinleri, binalarında yaşayan engelli ve yaşlılar için birleşerek apartman girişine asansör yaptırdı

25 Şubat 2016 - 16:01
Mustafa SÜRMELİ

Kim demiş eski komşuluklar kalmadı diye! Kadıköy’de özlenen komşuluk ilişkilerinin bir örneği Sahrayıcedit Mahallesi’nde yaşanıyor. Yıllarca aynı mahallede aynı apartmanda yaşayan sakinler ve apartman yönetimi bir araya geldi, özellikle yaşlı, engelli ve çocuklu ailelerin ihtiyaç duyabileceğini düşünerek, apartman girişine bir asansör yapma kararı aldı.
Sahrayıcedit İntaş Çamlık Sitesi apartman yöneticileri Refik Doğan ile Ali Haşimzade ve apartman sakini Cahit Uğurel, 56 daireli bir binada yaşadıklarını, yaşlı, engelli, çocuklu ailelerin kolaylıkla apartmana girebilmeleri için apartman girişinin önüne asansör yapma kararı aldıklarını söyledi. Apartman yöneticilerinden Refik Doğan’ın hazırladığı çizim ve tasarım ışığında bir mimardan da yardım alınıp, asansör fikri apartmanda uygulamaya geçirildi. 
Apartman yöneticilerinden Ali Haşimzade, “Binamızda çok yaşlı komşularımız var, dizinden rahatsız olanlar var. Engelli olanlar var. Apartman girişindeki merdivenleri çıkmakta zorluk yaşıyorlar. Genel kurulda istek oldu, biz de asansör yaptık” dedi. 
Apartman sakinlerine kolaylık sağlaması amacıyla sergilenen çalışmanın örnek bir davranış olduğunu ifade eden Refik Doğan, bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

ENGELLİ KOMŞULAR MEMNUN
Eşi de kendisi gibi engelli olan Yasemen Şahin, hayatlarını kolaylaştıran asansör platformun hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Şahin, “Öncelikle kendim ve eşim adına yöneticilerimize ve emek veren sevgili komşularımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Sakinlerden Zeynep Yerlikaya da “Yaşlı, engelli ya da çocuklu aileler çocuk arabalarıyla rahatlıkla çıkabiliyorlar. Harika bir çalışma” şeklinde konuştu.
Apartman sakinlerinin yanı sıra civardan geçenler de mahallelerinde sergilenen yardımlaşmanın, eski ve özlenen komşuluk ilişkilerine örnek olduğunu ifade ediyor.

 

ARŞİV