KADIKÖY'DE SEVGİLİ OLMAK

Sevgililer Günü’nde kendinize Kadıköy’de alternatif bir rota çizebilirsiniz. Nasıl mı? İşte size Gazete Kadıköy’ün 14 Şubat Rotası:

13 Şubat 2015 - 15:09

NOSTALJİK TRAMVAY
Dedik ya 14 Şubat bu yıl Cumartesi gününe denk geliyor. Dolayısıyla sabahtan akşama kadar sevdiğinizle geçireceğiniz bol vakit var. Rotamıza Kadıköy’den Moda’ya giden Nostaljik Tramvay’la başlayabiliriz. Elele kolkola, Bahariye’den zilini çala çala giden tramvayla Moda’ya yapacağınız yolculuk güne keyifle başlamanızı sağlayabilir.

MODA’DA KAHVALTI
Moda Caddesi’nde tramvaydan indiğiniz noktada Petek Fırın’ı göreceksiniz. Cadde üzerinde pek çok güzel pastane var ama bizim tavsiyemiz, poğaçaları, börekleri sıcak sıcak servis eden Petek Fırın. Hava güzel olursa fırından aldığınız taze yiyeceklerinizle, Moda Çay Bahçesi veya Kemal’in Yeri’nde deniz ve tarihi yarımada manzaralı muhteşem bir kahvaltı yapabilirsiniz. Eğer fırtınalı günler devam ederse, kahvaltı için Moda’nın ara sokaklarındaki irili ufaklı kafelerinde kahvaltı seçenekleri mevcut.

İSKELEDE KAHVE 
Tarihi Moda İskelesi uzun zamandır kafe olarak işletiliyor. Birkaç yıl önce mekânda içki satışının yasaklanması tepkilere neden olmuştu ama hala kahvaltı üstü Türk kahvenizi yudumlamak için güzel bir ortam sunuyor. Kahvenizi yudumlarken, iskeleye çarpan dalgaları izleyebilir, 40 yıllık muhabbete dalabilirsiniz.

SİNEMADA ROMANTİZM
Kadıköy’ün sinema salonları teker teker kapanıyor. Genelde AVM’lerdeki büyük sinemalar ya da evler tercih ediliyor. 14 Şubat’ta sevgilinizle bir filmin hikâyesinde kaybolmak isterseniz Rexx’ten Atlantis’e kadar Kadıköy’ün farklı sinema salonlarını seçebilirsiniz. İster “Sünger Bob” ile animasyon dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkın, ister Engin Günaydın’ın “İçimdeki Ses”iyle güzel bir kadın karşısındaki halleriyle eğlenin…

ÇARŞIDA ATIŞTIRMA
Kadıköy Tarihi Çarşı sadece alışveriş yapmak için değil güzel vakit geçirmek için de iyi bir seçenek. Kalabalığın arasında kaybolabilir, yüzlerce mekândan birinde güzel vakit geçirebilirsiniz. Ya da Kilise Meydanı’ndaki sokak müzisyenlerinin söylediği şarkıları dinleyebilirsiniz.

BARDA KONSER
Kadıköy Kadife Sokak ya da çok bilinen adıyla Barlar Sokağı’nda sadece yemek değil, canlı müzik eşliğinde keyifli bir akşam sizi bekliyor olacak. Güzel bir yemeğin ardından Buddha’dan Shaft’a, Kadıköy Sahne’den Living Room’a pek çok mekândaki konserlerle geceyi noktalayabilirsiniz.

AŞK TATLARI
Hediyenizi çoktan aldınız belki ama Sevgililer Günü’nde Kadıköy’ün en ünlü iki tatlıcısını ziyaret etmeden günü kapatmayın. İster hediyelik ister tadımlık olsun Beyaz Fırın ve Cafer Erol’un insanı kendinden geçiren lezzetlerini mutlaka deneyimleyin. Beyaz Fırın, Sevgililer Günü için çoğunluğu pelüş ayılarla süslü çeşitli konseptlerde çikolatalar hazırladı. Cafer Erol ise rengarenk akide şekerleriyle özel günlerde de vazgeçilmezlerden…

ARŞİV