Kadıköy'den 26 bin kitap yola çıktı

Türkiye’deki okulların kitap ihtiyacını duyan Kadıköylüler, kitapları çocuklar için taşıdı

24 Temmuz 2015 - 10:04
Aysel KILIÇ
Kadıköy Belediyesi ve “Herkese Her Yerde Kitap Vakfı” tarafından okuma alışkanlığını yaygınlaştırma ve okumak isteyen herkesin kitaba ulaşımını sağlamak için “Kitap Bağışla Bize Okusun Tüm Türkiye” sloganıyla başlatılan kitap bağışı kampanyasına binlerce kitap bağışlandı. 12 Temmuz Pazar günü Kadıköy Belediyesi Kalamış Parkı’nda kurulan bağış stantlarına gelen Kadıköylüler okudukları ya da satın aldıkları kitapları paylaştı.  “Herkese Her Yerde Kitap Vakfı” gönüllüleri tarafından türlerine, yaş guruplarına göre tasnif edilen kitaplar, kolilere konuldu ve kitap talebinde bulunan okullara gönderildi.
“EKOLOJİ İÇİN ÖNEMLİ”
Ellerinde kitaplarıyla, Kalamış Parkı’na gelenler arasında Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da vardı. Gazete Kadıköy’e konuşan Nuhoğlu, önemli bir noktaya vurgu yaptı: “Okunmuş kitapların el değiştirmesi ekoloji için de önemli. Herkes yeni bir kitap almak yerine, okuduğu kitabı elden ele dolaştırırsa, ağaçların yok edilmesinin ve kâğıt tüketiminin önüne geçmiş olur.”
Aydınlık bir Türkiye için çok okumak gerektiğini ifade eden Başkan Nuhoğlu, “İnsanlar ne kadar çok kitap okursa toplum da o kadar aydınlanır.  Daha çok kitap okunursa, daha zengin, daha güçlü daha demokratik bir ülke oluruz. Bu nedenle bu tür kampanyalar her yerde yapılmalı” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ KİTAPTAN YOKSUN”
Herkese Kitap Vakfı Başkanı Bülent Şenver de, Türkiye’nin kitaba ihtiyacı olduğunu söyledi.  Şenver, “Amacımız kitap okumayı sevdirmek,  ihtiyacı olan çocukların ve gençlerin kitaba kavuşmasını  sağlamak. Hala ülkemizin köylerinde, kasabalarında çocuklarımız kitaptan yoksun. Bu kampanyamız umarım tüm Türkiye’ye örnek olur” dedi.

BUKET UZUNER KİTAPLARIYLA GELDİ
Yazar Buket Uzuner ise,  hem kaleme aldığı kitaplarıyla hem de Anadolu medeniyetlerini anlatan arşiviyle geldi. “Kitap seven biri olarak, kütüphanemdeki kitaplarımdan ayrılmak zor geldi.  Sanki bir dostumdan ayrılıyorum…” diyen Uzuner, okumanın önemine vurgu yaptı. Türkiye’de okuma oranının düşük olduğunu hatırlatan Uzuner, “ Oysaki kitap okumak için çok vaktimiz var” dedi.

KAMPANYA İÇİN SEFERBER OLDULAR
12 yaşındaki Elif Nazlı Dülger de masallar ve hikâyeler getirdi, “Benim gibi çocukların okumasını istiyorum” dedi. Kampanya tişörtlerini giyinen üniversite öğrencileri Jülide Arıkan ve Özge Turgut, “Burada olmaktan çok mutluyuz, çünkü çocukların ve bizim gibi gençlerin kitaplara ulaşmasını sağlıyoruz” diye konuştular.  Deniz Soylu ise,”İhtiyacı olana bir şeyler gönderiyor olabilmek çok güzel bir duygu. Bu duyguyu herkes yaşamalı” diyerek duygularını ifade etti.

26 BİN KİTAP TOPLANDI
Kadıköy Belediyesi ve “Herkese Her Yerde Kitap Vakfı”  işbirliği ile düzenlenen kitap bağış kampanyasında 26 bin 500 civarı kitap toplandı. Kitap bağış kampanyası ise devam edecek. Kitap bağışlamak isteyenler, Herkese  Kitap Vakfı ile www.herkesekitapvakfi.org iletişime geçebilir.

ARŞİV