Kadıköy'den Urfa'ya yardım gitti

Zeugma Lions Kulübü’nün başlattığı yardım kampanyasıyla alınan kıyafetler, Şanlıurfa-Suruç Eğrice İlköğretim Okulu öğrencilerine ulaştırıldı.

31 Ocak 2013 - 14:34

Lions Kulüpleri bünyesindeki genç bir sivil toplum kuruluşu olan Kadıköy’deki Zeugma Leo Kulübü, örnek bir kampanyaya imza attı. Şanlıurfa’da Suriye sınırına 500 metre uzaklıkta olan Eğrice köyündeki Eğrice İlköğretim Okulu öğrencilerine destek olmak amacıyla bir yardım kampanyası düzenledi.
Sosyal sorumluluk projeleri üretmek ve desteklemek hedefiyle çalışmalarını sürdüren Zeugma Leo Kulübü, bu amaç doğrultusunda 21 Aralık 2012 tarihinde bir yardım kampanyası başlattı. Toplanan yardım paralarıyla 322 mont, 402 çift bot ve 411 çift çorap alındı. 16 Ocak 2013 tarihinde yola çıkan kargo, 18 Ocak Cuma günü Şanlıurfa-Suruç Eğrice İlköğretim Okulu’na ulaştı. Yapılan bu yardımlar, Eğrice İlk ve Ortaokulunda eğitim- öğretime devam eden 320 öğrenciye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir tarafından dağıtıldı. Dağıtımı yapılan yardımlar, öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından sevinçle karşılandı. Özdemir yaptığı konuşmasında yardımda bulunan Leo Kulübü’ne yaptıkları yardımlardan, Eğrice İlk ve Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerine de gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Özellikle köy okullarına yapılan bu yardımların önemli olduğunu vurgulayan Özdemir, bu yardım kampanyalarının devam edeceğini belirtti.
 
 

ARŞİV