Kadıköy'e kadın-erkek eşitliğine ödül

Çalışma yaşamında kadın erkek eşitliğinin uygulanmasına yönelik projeleri nedeniyle Kadıköy Belediyesi'ne, Ankara'dan ödül geldi.

22 Mart 2012 - 13:10

Kadıköy Belediyesi, katıldığı AB Projesi kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Giderilmesi” konulu   yarışmada teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin mevzuatını AB'nin çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliği mevzuatı ile desteklemek, toplumsal cinsiyet eşitliği kazanımları ile uyumlaştırmak, bu eşitliği uygulamaktan sorumlu kurumların kapasitelerini geliştirme ve konuya dair bilinci ve hassasiyeti arttırmak amaçlarıyla “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi” Eşleştirme Projesi yürütüyor. Bu kapsamda da geçtiğimiz aylarda “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” yarışması düzenlendi.
12 büyük, 5 orta ve bir küçük ölçekli olmak üzere 18 işletmenin başvuruda bulunduğu yarışmada 11 kurum yarıştı. Yarışmaya, toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veren ve buna yönelik çalışmalar yürüten Kadıköy Belediyesi de, yarışmaya tek kamu kuruluşu olarak katıldı. Katılan diğer kurumlar ise Mercedes-Benz, Altınyıldız, Aneles, Energ, Avivasa, Schneıder, Kordsa, Enerjisa, Koçtaş, Divan oldu. Jüri üyelerince, yarışmaya esas başvuru kriterleri çerçevesinde yapılan değerlendirmede Büyük Ölçekli İşletme dalında Boyner Holding A.Ş., Orta Ölçekli İşletme dalında da Suteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. birinci oldu.
 
KADIN YÖNETİCİ ÇOK
Kadıköy Belediyesi de yarışmada teşekkür belgesiyle ödüllendirildi. Kadın-erkek eşitliğine yönelik çalışmalarıyla beğeni toplayan Kadıköy Belediyesi'nde öne çıkan kadın gücü şu başlıklarda özetlenebilir:
·       Toplam 1380 personelin 690'ı kadın.
·       Toplam 21 yöneticiden 10'u kadın.
·       Belediyenin eğitimlerine katılan Kadıköylülerin yüzde 85'ini kadın katılımcılar oluşturuyor.
·       Kadın çalışanlara yönelik mamografi merkezi gibi hizmetler sunuluyor.
·       Belediyede eşit işe eşit ücret uygulanıyor. Aynı statüde bulunan kadın ve erkek personel, aynı maaşı alıyorlar.
·       İşe alım ve kariyer planlamasında eşit ve adil bir politika gözetiliyor.
·       Belediye içindeki İş-Kur hizmet noktasında, iş arayan kadınlara öncelik tanınıyor.

ARŞİV