Kadıköy'ün altın kalpli esnafı

Kadıköylü bir grup kuyumcu esnafı, topladıkları mavi kapaklarla iki adet tekerlekli sandalye aldı.

23 Mart 2012 - 08:42
‘’Kapak getir tekerlekli sandalyeyi götür’’ kampanyasına büyük ilgi gösteren vatandaşlar kendi imkânlarıyla dayanışma örneği sergiliyorlar. Bu dayanışmaya bir örnek de Kadıköy’de şu sıralar gerçekleşiyor. Kadıköy’deki bir grup kuyumcu esnafı da bu amaçla biraraya geldi, ne kadar altın kalpli ve duyarlı olduklarını, adını da kendilerinin bulup koyduğu “Bir Kapak da Senden Olsun” kampanyasıyla gösterdi.
DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
Altunbüken Kuyumculuk’tan Mehmet Aktaş’ın öncülüğünde, Ali Baş, Muharrem Gülez, İlhami Kuyumculuk’tan Fuat Dürer ile yine bir kuyumcu esnafı Erdoğan Batu’nun el ele vererek Kadıköy’de gerçekleştirdikleri dayanışma örneği sayesinde bir tekerlekli sandalye Zeytinburnu’nda bir vatandaşa, ikinci tekerlekli sandalye ise Karabük’te bir vatandaşa teslim edildi. Kadıköy’de altın yürekli birkaç esnafın başlattığı ve bir çığ gibi büyüyen kampanyaya Kadıköylüler de destek vermeyi sürdürüyor.
ÇOCUKLARIMIZDAN ETKİLENDİK
Kadıköy’deki örnek dayanışma ile ilgili Gazete Kadıköy’e açıklama yapan girişimci esnaf Mehmet Aktaş, esnaf arasında başlattıkları dayanışmayı çocuklarından etkilenerek başlattıklarını söyledi. Esnaf Mehmet Aktaş’ın Kartal Milli Eğitim Vakfı İ.Ö. Okulu’nda öğrenci olan kızı Tuğçe Binnaz, Nevzat Altunbüken’in Kadıköy Irmak Okulları’nda öğrenci olan kızı Mina, Muharrem Gülez’in Nihat Işık İ.Ö. Okulu öğrencisi oğlu Enes, Ali Baş’ın Kartal Ülkü Bora İ.Ö.Okulu öğrencisi kızı Havvanur, Erdoğan Batu’nun Hanzade Akın Çolakoğlu Lisesi öğrencisi kızları Ezgi, Ebru ve Ecem okullarında kampanya için çalışmaya başlamışlar.
Bu çalışmayı duyup etkilenen esnaf babalar ise kendi aralarında bu çalışmayı başlatmışlar. Kampanyanın ismini de kendi aralarında “Bir Kapak da Senden Olsun” adıyla kapak toplamaya başlamışlar. Kadıköy Altıyol’daki dükkânlarının önüne de kampanya ile aldıkları tekerlekli sandalyeyi ve isteyenlerin biriktirdikleri kapakları koyabilecekleri bir de kutu koymuşlar. Gelen geçen kapaklarını buraya koyuyor ve kampanyaya destek veriyor. Tüm plastik kapakların kampanya kapsamında değerlendirildiğini söyleyen Kadıköy esnafı, şu sıralar üçüncü tekerlekli sandalyeyi almaya hazırlanıyor. Dördüncü sandalye için de röportajımız sırasında ihtiyaç sahibi bir vatandaştan talep geldi ve esnaf omuz omuza verip bu isteği yerine getireceklerinin sözünü verdi.

ARŞİV