Kadıköy'ün gizli bahçesi; Asmalı Bahçe

Uzun yıllardır Kuşdili Caddesi'nde hizmet verenbir mekan; Asmalı Bahçe...

24 Nisan 2015 - 10:54
Esma Bayraktar
Gösterişi sevmeyen, sade, hiç dikkat çekmeyen kendi halinde ama yıllardır müdavimlerine kaliteli ve lezzetli hizmet veren bir yer.

Dostlarla sohbet etmek istendiğinde ya da keyifli bir yemek olsun dendiğinde akıllara hemen Asmalı Bahçe gelir. Bilinir ki orada yiyeceği mezeler o saat yapılmıştır. Bilinir ki orada hesap, gerçekten hesaplı gelir. Ve  orada dostlarını bulacaksındır, güzel sohbetler olacaktır, iç rahatlığıyla uğurlanacaksındır. Bu yüzden de müdavimler oluşmuştur. 

İçeri girdiğinizde bembeyaz masa örtüleri hemen dikkat çeker. Duvarlarında eski siyah beyaz Kadıköy  resimleri  ve arkada kocaman çardaklı saklı bir bahçesi vardır. Sigara molası  veya yemeğe biraz  ara verip  o çardağın altında verilen mola da bir başka keyif verir insana.
Yaz gecelerinde bahçenin keyfine doyulmaz hele üzüm zamanı bütün salkımlar nerdeyse kafanıza değecek gibidir..
Mezeleri 8/ 10 çeşidi geçmez ama hepsi de günlük yapılmış ,henüz ılık  ılıktır. Ege usulü mezeler birbirinden lezzetlidir. Hele  dereotlu pavası, saray usulü enginarı, ıspanak kavurması tadına doyamazsınız. Küçük bir ocakbaşı vardır. Ustası başında durur. Ordan çıkan kebap ve etleri pek öyle her yerde yiyemezsiniz. Satır usuluyle kıyılır etler. Tak tak sesleri size melodi gibi gelir mezelerinizi tadarken. Bol cevizli  fırınlanmış kabak tatlısı çok ünlüdür.

Cuma Cumartesi akşamları akustik müzik yapılır, gelenleri fazla rahatsız etmeden. Bazı geceler müzisyenler, korolar toplanıp gelirler. Değmeyin o gece orada olanların keyfine. Notalar havalarda uçuşur kulaklarınızın pası silinir…
Kadıköy’ün bu keyifli mekanına gitmek için ne bekliyorsunuz. Arabanızla gidebilirsiniz karşısında Kuşdili otoparkı, hemen yanında küçük bir otoparkı bulunmaktadır.


Kuşdili Cd.No:40/A Kadıköy (0216) 347 9619


ARŞİV