Kadıköy'ün onaylı plajları

Ramazan ayını yaşadığımız bugünlerde Kadıköy’ün plajlarına ilgi biraz azalsa da gene yoğunluk devam ediyor.

08 Ağustos 2012 - 13:37
Dilşah KIRIM

Kadıköy Belediyesi tarafından iki dalgakıran arasına kum dökülerek kurulan Caddebostan Plajları, aşırı sıcakların gelmesiyle en yoğun günlerini yaşıyor.
 İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından deniz suyu temizlik oranı ölçümlerinden bu yaz da temiz çıkan Caddebostan Sahil plajları 15 Haziran tarihinde hizmete açıldı. Her hafta temizlik ölçümü yapılan plajlara özellikle hafta sonları oldukça yoğun bir ilgi var.
Ücretsiz olarak açılan bu plajlardan Caddebostan Plajı 1 İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında aşırı yoğunluk nedeniyle ücretli hale getirildi. Caddebostan 2 ve 3 plajları ise halen ücretsiz olarak hizmet veriyor. Normal girişin 10 TL öğrenciye indirimli girişin ise 5 TL olduğu Caddebostan Plajı 1 diğer iki plaja göre daha az kalabalık oluyor. Diğer iki plajda ise özellikle hafta sonları yer bulmak oldukça zor.
Toplam 950 metre uzunluğundaki plajların tümünde duşkabin, wc, şezlong, şemsiye, cankurtaran ve ambulans bulunuyor. Ayrıca 3 plajda da müzik yayını yapılıyor.

ULAŞIM KOLAY
Plajlara İstanbul’un her yerinden kolayca ulaşmak mümkün… Kadıköy iskelesinden 15 dk yürüme mesafesinde olan plajlara; Kadıköy-Pendik, Kadıköy-Bostancı otobüsleri ile Caddebostan durağında inerek de ulaşılabiliyor.

-Caddebostan Plajı 1:
450 metrelik sahil şeridine kurulan plajda 500 adet şezlong, 300 şemsiye, 1 adet cankurtaran kulesi, 6 cankurtaran personeli, 18 adet soyunma kabini, 8 adet duş, 1 adet güvenlik kabini, 2 adet büfe bulunmakta. Plaja giriş ise ücretli olarak ayarlanmış. Yetişkinler için 10 TL iken öğrenciden 5 TL alınıyor.

-Caddebostan Plajı 2:
500 metrelik sahil bandına kurulan plajda 500 adet şezlong ve şemsiye, 1 adet cankurtaran kulesi, 6 cankurtaran personeli, 1 adet wc, 16 adet soyunma kabini, 8 adet duş ve 2 adet büfe mevcut.

-Caddebostan Plajı 3:
250 metrelik sahil alanına kurulan plajın içerisinde 100 adet şezlong ve şemsiye, 1 adet cankurtaran kulesi, 6 cankurtaran personeli, 4 adet duş, 1 adet güvenlik kabini ve 1 adet büfe var.


ARŞİV