Kadıköy'ün ruh sağlığı iyileştirilecek!

Ücretsiz hizmet veren Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, 2 ay sonra başlatacağı yeni projesi ‘Mutlu aile, mutlu çocuk’ ile çocuk-aile-okul ilişkisinde koruyucu ruh sağlığı hizmetlerinin yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

19 Ocak 2012 - 11:51

Türkiye’de ilk kez Kadıköy Belediyesi tarafından halka ücretsiz olarak sunulan ve uluslararası standartlara uygun olarak hizmet veren Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, yeni yılda yeni projelere hazırlanıyor.

Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi yetkilileri, geçtiğimiz günlerde Başkan Selami Öztürk'e, Türkiye’deki ruh sağlığına yönelik ve buna paralel olarak merkezde yürütülen ruh sağlığı çalışmalarını detaylı bir sunumla aktardı. Buna göre 1 çocuk ve ergen psikiyatrist,1 yetişkin psikolog, 5 psikolog, 1 idari sorumlu, 2 halkla ilişkiler ve 3 yardımcı personel olmak üzere 13 kişilik bir ekiple hizmet veren Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi’nde; açıldığı günden bu yana geçen 9 aylık sürede toplamda 1580 çocuk ve aileye 3 bin 879 seans yapıldı. Ayrıca 480 ebeveynin yararlandığı 15 seminer düzenlendi.
 
MUTLU AİLE, MUTLU ÇOCUK
Sunumda verilen bilgilere göre Mart 2012'de Kadıköy'deki 49 ilköğretim okulunda anasınıfındaki çocuklara, eğitimcilere ve rehberlik servisine yönelik sistem danışmanlık çalışması planlanıyor.
“Mutlu aile, mutlu çocuk” adlı bu proje ile çocuk-aile-okul ilişkisinde koruyucu ruh sağlığı hizmetlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu kapsamda Rasimpaşa, Kozyatağı ve Göztepe mahallelerinden 3 dezavantajlı, 2 avantajlı okul olmak üzere 5 pilot okul belirlendi.
Ayrıca geçen dönemde 2 haftada bir gerçekleştirilen anne-baba eğitim seminerleri de 2012 yılında artan talepler sonucunda her hafta düzenlenecek. Öte yandan 2011 yılında alt yapısı oluşturulan Marmara Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi ile yapılan işbirlikleri sonucunda çocuklara ve ailelerine grup ve bireysel ruh sağlığı hizmetleri, 2012 yılında arttırılacak.

ARŞİV