Kadıköy’de BM eğitim toplantısı

Kadıköy'de biraraya gelecek olan lise öğrencileri, dünya sorunlarını tartışacak

10 Haziran 2019 - 15:27

6 senedir her yıl Haziran’da yapılan “Kadıköy Anadolu Lisesi Model Birleşmiş Milletler (BM) Konferansı” bu yıl da 17-20 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kısaca KALMUN (Kadıköy Anadolu Lisesi Model United Nations) denilen bu konferans, BM’nin lise öğrencileri için uyarlanmış bir simülasyonu. Bu simülasyonda BM’ye üye olan farklı devletlerin delegelerini temsil eden öğrenciler; silahsızlandırma, cinsiyet eşitliği, ekonomik kalkınma, sağlık hizmetlerine ulaşımın kolaylaştırılması, basın özgürlüğü gibi global sorunları İngilizce dilinde tartışıp bu sürecin sonunda hazırladıkları çözüm önerileriyle vizyon sahibi genç bireyler olarak konferansı tamamlıyorlar. Amaç BM simülasyonu üzerinden liseli gençlere uluslararası ilişkiler ve diplomasi öğretmek.

4 gün sürecek olan konferansın bu yılki teması “Eski inançlara olan bağlılığın ve modern fikirlere karşı oluşturulan şüpheci yaklaşımın sonlandırılıp modern bir aydınlanma döneminin başlatılması” olarak belirlendi. Dünyanın farklı ülkelerinden 400 katılımcı ağırlayacak konferansın açılışında BM Koordinasyon Müdürü Halide Çaylan konuşma yapacak.


ARŞİV