Kadıköy’de engelsiz açık hava sergisi

Kadıköy sokakları Paralimpik Olimpiyatları’na (Engelli Olimpiyat Oyunları) ve yerelde yapılan engelli müsabakalara katılmış sporcuların yer aldığı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor

11 Aralık 2020 - 11:51

Engelli bireylerin haklarına dikkat çekmek ve yaşamın her alanında farkındalığı arttırmak için Notus Film kurucuları Ayşegül Selenga Taşkent ve Delizia Flaccavento’nun düzenlediği sergide; Paralimpik Olimpiyatları’na ve yerel müsabakalara katılan sporcuların tutku, azim, mutluluk gibi duygularının ustaca yansıtıldığı fotoğraflar yer alıyor. Londra’nın 2012 yılında ev sahipliği yaptığı Paralimpik Olimpiyatları’nda Türk Milli Takımı’nın fotoğrafçısı olarak da görev yapan Delizia Flaccavento, 2009’dan beridir engelli sporcuları takip ediyor.

Yoluna 2012’den beridir Ayşegül Selenga Taşkent’in de desteğini alarak devam eden Delizia Flaccavento’nun arşivinden derlenen fotoğraflar Kadıköy’ün 30 noktasındaki ilan panolarında meraklılarıyla buluşuyor. Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen açık hava sergisi 14 Aralık’a kadar devam edecek. 


ARŞİV