KADIKÖYLÜ ÖĞRENCİLER JAPONYA’YA GİDİYOR

Kadıköy Atatürk Fen Lisesi öğrencileri 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Japonya'da düzenlenecek "Tsunami Farkındaklık Zirvesi"ne katılacak

19 Ekim 2018 - 15:08

Sinem Tezer

Bu yıl 3. kez düzenlenecek olan 2018 Wakayama Lise Öğrencileri Tsunami Farkındalık Zirvesi'ne Türkiye'den İstanbul Kadıköy Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri; Hülya Eyicil (İngilizce Öğretmeni) Sena Aksüllü,  Deniz Doğa Şen, İrem Ayşe Kayacıoğlu, Asude Beyza Demirboğa ve Ceren Tansu katılıyor.  48 ülkeden 300 ve Japonya'dan 49 okuldan 187 lise öğrencisinin Türkiye'den de 5 lise öğrencisinin katılacağı "2018 Wakayama Lise Öğrencileri Tsunami Farkındaklık Zirvesi" 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.  

"TÜRKİYE'DEN İSTANBUL KADIKÖY ATATÜRK FEN LİSESİ KATILIYOR'' 

Öğrencileri ile birlikte Farkındalık Zirvesine katılacak olan İstanbul Kadıköy Atatürk Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Hülya Eyicil  şunları söyledi: "Bu yıl 3. kez düzenlenecek olan 2018 Wakayama Lise Öğrencileri Tsunami Farkındalık Zirvesi'ne ben ve 5 öğrencim katılıyoruz.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Atatürk Fen Lisesi'nden İngilizcesi iyi olan 5 öğrenci ve 1 öğretmenin seçilmesi istenmiş. Her ülkeden bir okul seçiliyor, Türkiye'den de Atatürk Fen Lisesi katılıyor.  Biz de öğrencilerle birlikte hazirandan itibaren çalışıyoruz. Bizim konumuz deprem ve tsunami gibi afetlerin önceden öğretilmesi, riskleri ve zararı azaltıcı tedbirlerin alınması ve bu konuda erken yaşta eğitimin önemi.  Bu çalışma için Boğaziçi Kandilli Rasathanesine gittik, bilgilendirme aldık, oradan bir Jeofizik mühendisi gelip okulumuzda seminer verdi.  5 öğrencimizle birlikte Bahariye Ortaokulu'na gittik, öğrendiklerimizi deprem nedir nasıl hazırlıklı olmalıyız, depremlerin zararını nasıl azaltabiliriz konularını anlattık. 9 Ekim'de de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın davetlisi olarak Ankara'ya gittik, merkezi gezdik. AFAD başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu bizi makamında kabul edip bizimle tanıştı.  Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'nde İnşaat Mühendisliği ve Kıyı Mühendisliği bölümünden bilgi aldık. 26 Ekim'de de Japonya'ya gitmek üzere yola çıkacağız. Zirve 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek" dedi.

JAPONYA BAŞKONSOLOSU'NDAN ATATÜRK FEN LİSESİ ZİYARETİ

Geçtiğimiz günlerde Japonya Büyükelçisi Akio Mıyajıma Kadıköy Atatürk Fen Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Büyükelçi Akio Mıyajıma, 2018 Wakayama Lise Öğrencileri Tsunami Farkındalık Zirvesi'ne gidecek öğrencilerle tanışmak onlara Japonya ve Japon - Türk İlişkileri hakkında bilgi vermek için Atatürk Fen Lisesi'ne gelerek öğrencilere konuyla ilgili sunum yaptı. Japonya Büyükelçisi Akio Mıyajıma'nın ziyaretine;  Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan ve Okul Müdürü Muzaffer Güneş ev sahipliği yaptı. 


ARŞİV