Kadıköylü öğretmene Avrupa’dan ödül

23 Kasım 2017 - 10:00

Kadıköy Zühtüpaşa İlkokulu’nda görev yapan öğretmen Deniz Tokatlıoğlu’nun geçen sene ortağı olduğu “English Learning Friends - ELF” isimli stratejik ortaklık projesi sona erdi.

Türkiye, Polonya, Hırvatistan, İtalya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve Finlandiya’nın da ortak olduğu; AB Erasmus Plus Key Action 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) altında yer alan bu proje 2 yıl sürdü. Öğretmen ve öğrenciler, bu süre boyunca farklı ülkelerde birer haftalık eğitimlere katılarak bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Ayrıca farklı kültürleri ve eğitim ortamlarını tanımanın heyecanını yaşadılar. “English Learning Friends- ELF ” adlı proje kapsamındaki eğitimlerde eğlenceli e-öğrenme uygulamaları olan Video Konferans, Voki, Kahoot, Twinspace, Blog, Boomwriter, Padlet, Voicethread, Zooburst, Webquest gibi web tabanlı yenilikçi öğrenme yaklaşımı eğitimlerini sınıflarında uyguladılar. Bu sayede öğrencilerin hem yabancı dil hem de bilişim teknolojileri becerilerinin gelişmesi sağlandı.

Ödülü Antalya'da alacak

Learning Friends Projesi sonunda okul koordinatörü Deniz Tokatlıoğlu, Türk Ulusal Ajansı tarafından Ulusal Kalite Ödülü’ne ve ardından Avrupa Kalite Ödülü’ne layık görüldü. Tokatlıoğlu, ödülünü gelecek ay Antalya’da yapılacak olan Türkiye eTwinning Konferansı’nda alacak. 


ARŞİV