Kadıköylü mimardan, mimarlara mektuplar

Kadıköylü mimar Arif Atılgan yeni kitabında mimarlara yazdığı mektupları derledi.

16 Şubat 2012 - 11:17

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. Bölge Temsilciliği eski Başkanı, Kadıköylü mimar Arif Atılgan'ın yeni kitabı çıktı. “Mimarlara Mektuplarım” adlı kitap, Atılgan'ın Mimarlar Odası İstanbul Şubesi yayını olan “Mimarlara Mektup” bültenine yazdığı yazılardan oluşuyor. 60 mektuptan oluşan kitapta, Kuşdili Çayırı'ndan Suadiye Oteli'ne, Haydarpaşa'dan Fenerbahçe Plajı'na dek pek çok yer ve yapı hakkındaki yazılar yer alıyor. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği tarafından basılan kitap, mimarlık ve kent konularıyla ilgilenenlere ücretsiz dağıtılıyor.

Arif Atılgan, kitaba yazdığı önsözde, yazılarında, okuyanın konuyu rahat anlayabilmesi ve istekle okuyabilmesi için anlaşılır bir ifade kullanmaya dikkat ettiğini belirterek, en duygusuz konulara bile duygu katmaya çalıştığını ifade ediyor. Atılgan, “Mimarlara Mektup'ta, genellikle kentlerin geçmişini ve bugününü anlatmaya çalıştım. Bundan amacım, gerek günümüzde yaşayan gerekse gelecekte yaşayacak olan insanların buralarda daha önceleri de çeşitli yaşanmışlıklar olduğunu bilebilmelerini sağlayabilmek. Mimarlara Mektup, amacını rahat ve samimi olarak anlatan bir isim. Mimarlara Mektup'ta Mimarlara Mektup yazabilmiş olmak benim için en büyük onur olmuştur” diyor.
 
PANELLER KİTABI
 
Öte yandan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. Bölge Temsilciliği tarafından yayınlanan bir başka kitap ise “Dünü, Bugünü, Yarını Panelleri”.
Kitap, 23 Ekim 2010, 4 Aralık 2010, 29 ocak 2011, 12 mart 2011 ve 7 Mayıs 2011 tarihlerinde Kadıköy/Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe-Ataşehir/Üsküdar-Beykoz/Adalar ile ilgili düzenlenen panel/forumların bant çözümlerini içeriyor. Panellere katılmaya fırsat bulamayanlar için kaynak niteliği taşıyan kitaba, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. Bölge Temsilciliği'nden ücretsiz ulaşabilirsiniz.
 
Gökçe UYGUN

Etiketler; arif atılgan

ARŞİV